20 травня 2022 р. 12:07

"Ощадбанк" спробує продати кавовий завод в Одеській області

ФОТО: OpenMarket

(ФОТО: OpenMarket)

Акціонерне товариство "Ощадбанк" виставив на голландський аукціон через систему електронних торгів OpenMarket (ДП "СЕТАМ" Міністерства юстиції України) право грошової вимоги за кредитним договором з ТОВ "Укркава" та за договорами забезпечення (іпотечними, застави, поруки) за цим кредитом.

Основним предметом забезпечення за угодою є завод з виробництва кави. Також, як заставу за цією позикою, оформлено комплекс складських приміщень із земельною ділянкою. Обидва об’єкти знаходяться в Одеській області.

Стартова ціна 258 мільйонів 541,7 тисяча гривень. 

В лоті застосовується процедура проведення електронних торгів з можливістю зниження початкової вартості до граничного рівня (редукціон), що становить 60 мільйонів гривень. Крок зниження становить: 1%.

"Ощадбанк став першим державним банком, який виставив права вимоги за кредитним договором на голландський аукціон через OpenMarket. Ми підтримуємо це рішення, бо аукціони за принципом пониження ціни мають більше шансів зацікавити потенційних покупців, що мають досвід роботи з проблемними кредитами (NPL). Тим більше кавовий завод — це дійсно цікава пропозиція" — наголосив генеральний директор ДП "СЕТАМ" Олександр Мамро.

Дата проведення аукціону: 10 червня. Гарантійний внесок для участі: 12 млн 927 тис. 84 грн.

Голландський аукціон - це такі торги, під час яких організатор заявляє найбільшу можливу ціну лоту, а потім поступово знижує її до того як перший покупець погоджується із запропонованою ціною. Такому покупцю й продають лот. Цим Голландський аукціон відрізняється від класичного, або Англійського коли ціну поступово підвищують учасники торгів доти поки хтось не запропонує найвищу ціну. 

У січні 2022 року банк вже оголошував аукціон з продажу цих прав і тоді стартова ціна лоту була 237 мільйонів 841,7 тисяч гривень.

У 2021 році Одеська область залучила 277,7 млн грн інвестицій від приватизації державного майна - це п'ятий результат по країні.

Станом на кінець грудня 2021 року надходження до державного бюджету від оренди держмайна в Одеській області збільшились на 12% – з 300 мільйонів минулого року до 335 мільйонів гривень.

Поділитися