26 серпня 2022 р. 21:22

В Одесі та Києві прогнозують подорожчання оренди житла

Фото: ілюстративне

(Фото: ілюстративне)

За прогнозами експертів, вартість оренди житла в Україні незабаром зросте через повернення українців у рідні міста, що потягне за собою високий попит на нерухомість.

На думку голови Асоціації фахівців з нерухомості (рієлторів) України Юрія Піти, найбільший ціновий стрибок очікується у великих містах, зокрема Одесі та Києві, повідомляє 24 Нерухомість.

Натомість в західних регіонах ціни, на думку експерта, стабілізуються. Оренда житла в Одесі та Києві може підвищитися на 10 – 15% вже найближчим часом.

А от у західних регіонах України, на думку експерта, ціни на оренду житла навіть можуть знизитися. 

Щодо придбання квартир, то вартість купівлі-продажу нерухомості буде знижуватись. На Заході України вартість квартир може зменшитися на 20% вже до кінця року. А у східних регіонах взагалі очікується цінопад – нерухомість здешевіє майже на 30%.

Основними покупцями житла стануть переселенці, що мають певні заощадження. Вони й будуть створювати основний попит на нерухомість. Звертати увагу будуть саме на вторинне житло, а ось нести гроші забудовникам, ще й на початкових стадіях будівництва, українці не поспішають.

Зазначимо, що Департамент комунальної власності Одеської міської ради оголосив аукціон для пошуку покупця, якому продадуть горище площею 1 тисяча 651,9 квадратний метр в будинку №85 на вулиці Катерининській.

На семи гектарах біля міста Біляївка, що в Одеській області, зведуть житло для вимушених переселенців із зони бойових дій, які через війну залишились без даху над головою. 

У січні–березні 2022 року в області прийнято в експлуатацію 105,7 тисяч квадратних метрів загальної площі житлових будівель здебільшого у сільській місцевості - 82% загального обсягу.  

Поділитися