04 квітня 2022 р. 19:21

Одеський припортовий завод призупиняє договори з деякими працівниками до кінця воєнного стану

Одеський припортовий завод призупиняє договори з деякими працівниками до кінця воєнного стану

Одеський припортовий завод призупиняє дії трудового договору з частиною працівників через російське вторгнення.

Про це повідомила пресслужба ОПЗ.

Відсьогодні підприємство продовжує працювати у нових умовах. 

З 1 квітня 2022 року набув чинності наказ «Про призупинення дії трудового договору з працівниками АТ «ОПЗ». Начальниками структурних підрозділів підприємства були складені відповідні переліки посадових осіб, з якими призупиняються договори. Термін дії цього рішення триватиме до закінчення воєнного стану в Україні.

В наказі зазначено, що усі збитки, що були завдані підприємству, має відшкодувати росія: «Призупинення дії трудового договору не тягне за собою припинення трудових відносин, а відшкодування заробітної плати та компенсаційних виплат на час призупинення дії трудового договору у повному обсязі покладається на державу, що здійснює військову агресію проти України».

«Для нас це було дуже важке рішення, але час зараз такий, коли ми маємо знаходити відповіді на небачені виклики. Через військову агресію Російської Федерації паралізована робота цілої низки промислових галузей. І ми, як державне підприємство, бачимо у цьому рішенні вияв державницької позиції - максимально зберегти ресурси країни для забезпечення обороноздатності України. Переконаний, невдовзі ми знов працюватимемо разом на відтворення нашої квітучої України. Але зараз головна задача кожного зробити все можливе для нашої перемоги», – зазначив в.о. голови правління, директор АТ «ОПЗ» Віталій Деркаченко.

Наразі на території Одеського припортового заводу цілодобово виконують свої обов’язки працівники служб, відділів, структурних підрозділів, які забезпечують належний супровід проведення технологічних процесів, заходів охорони та безпеки підприємства.

Зазначимо, вночі 4 квітня обстріли на Одещині були здійснені ракетами «Бастіон», повідомляє військова адміністрація.

Напередодні вибухи від ворожих ракет розбудили одеситів у неділю 3 квітня. 

Підрозділи ворожої армії, які виконують нібито миротворчі функції на території Придністровського регіону Республіки Молдова, активізувалися для проведення провокацій та демонстраційних дій на кордоні з Україною.

Ввечері 1 квітня з ракетного комплексу "Іскандер" з тимчасово окупованого Криму війська РФ випустили три ракети по населеному пункту в Одеському районі, є травмовані.

ХРОНІКА ВІЙНИ

Поділитися