25 липня 2022 р. 09:52

Одеських рятувальників звинуватили у дискримінації під час закупівлі автоцистерни

ФОТО: ілюстративне

(ФОТО: ілюстративне)

Товариство з обмеженою відповідальністю "Київський Республіканський Автоцентр" звернулося зі скаргою до конкурсної комісії організатора аукціону для придбання пожежної автоцистерни з очікуваною вартістю закупівлі в 9,2 мільйонів гривень, заявивши, що у тендерній документації є дискримінаційні вимоги.

Відповідна інформація міститься у системі електронних закупівель Prozorro.

Зокрема ТОВ вважало дискримінаційними умовами вимоги щодо потужності двигуна 140 кВт, тобто 190 кінських сил, допустимої повної маси 9,5 тонн, розміру шин та максимальної висоти цистерни. Компанія вважала, що рятувальники дискримінують учасників торгів, встановлюючи жорсткі критерії без варіативності. У разі незадоволення скарги "Київський Республіканський Автоцентр" погрожував звернутися до Антимонопольного комітету. 

У ДСНС натомість відповіли, що закон про публічні закупівлі не зобов'язує замовника торгів встановлювати варіативність вимог, а викладені у конкретній тендерній документації вимоги обумовлені специфікою економічної ситуації та роботи. Наприклад, більш потужний двигун, як пропонували у ТОВ, буде споживати більше пального, яке дорожчає, тобто це не відповідає критерію економії, більша маса позначиться на дорожному покритті. Розмір шин обумовлений дефіцитом цього товару, а висота нижче трьох метрів обрана з урахуванням можливостей проїзду під арками.      

Аукціон має відбутися 28 липня за спрощеною процедурою. 

Поділитися