22 серпня 2022 р. 19:31

Одеська мерія продає горище в центрі міста за ціною вдвічі меншою, ніж чотири роки тому

Одеська мерія продає горище в центрі міста за ціною вдвічі меншою, ніж чотири роки тому

Департамент комунальної власності Одеської міської ради оголосив аукціон для пошуку покупця, якому продадуть горище площею 1 тисяча 651,9 квадратний метр в будинку №85 на вулиці Катерининській.

Як зазначається в оголошені, розміщеному у системі "Prozorro.Продажі", стартова ціна лоту складатиме 4 мільйони 615 тисяч гривень. 

"Нежитлове приміщення горища загальною площею 1 тис. 651,9 кв. м, розташоване у будинку, побудованому у 1890-х роках. Рішенням виконавчого комітету Одеської обласної ради народних депутатів від 27.12.1991 р. № 580 прийнятий під охорону держави як пам'ятка містобудування архітектури місцевого значення. Приміщення розташоване у трьохповерховому фасадному угловому флігелі житлового будинку. Вхід у приміщення організований через парадну будинку", - йдеться в оголошенні.

Зазначимо, що у червні 2019 року департамент вже намагався продати цей об'єкт причому стартова ціна була 9 мільйонів 230 тисяч гривень. Тоді ФОП Мудрак Віктор Анатолійович зголосився придбати горище за цю ціну, але угоди не уклали.  

Раніше Одеська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно головної державної виконавиці Управління забезпечення примусового виконання рішень в Одеській області за фактом службової недбалості. 

Вартість квадратного метру нерухомості на вторинному ринку житла в Одеській області за пів року зменшилась на 908 гривень, а новобудови навпаки подорожчали на 3 тисячі 410 гривень за квадратний метр. 

Поділитися