11 серпня 2022 р. 21:24

Одесити заборгували за тепло понад мільярд

Одесити заборгували за тепло понад мільярд

Заборгованість населення Одеси з оплати послуг теплопостачання сягнула рекордних показників — 1 мільярд 89,9 мільйонів гривень.

Про це повідомили в пресслужбі Одеського муніципалітету.  

"У разі недопущення ризиків виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру в умовах воєнного стану та враховуючи значний рівень заборгованості, звертаємось до одеситів не зривати платіжну дисципліну та сплатити борги за спожите опалення до настання опалювального сезону", - зазначили в мерії. 

Рахунки містянам надходять щомісяця, зокрема, в міжопалювальний період. В них відображена заборгованість (якщо така є за минулий період) та поточні нарахування абоненської плати . 

"Своєчасна сплата за тепло дозволяє проводити закупівлю необхідних матеріалів для підготовки до опалювального сезону та своєчасне погашення заборгованостей по заробітній платі працівникам підприємства "Теплопостачання міста Одеси",- йдеться в повідомленні.  

Раніше "Інфоксводоканал" повідомив, що одесити заборгували за послуги водопостачання та водовідведення понад 400 мільйонів гривень, через що місто може залишитися без води.  

Мешканці Одеси та Одеської області заборгували «Нафтогазу» понад 700 мільйонів гривень, що може негативно вплинути на проходження опалювального сезону в області. 

У липні Верховна Рада України прийняла законопроєкт №7427, що обговорювався два місяці та передбачає встановлення мораторію на підвищення тарифів на тепло для населення. 

Поділитися