07 січня 2022 р. 13:12

Одесити в грудні придбали понад 200 тисяч електронних квитків

Одесити в грудні придбали понад 200 тисяч електронних квитків

В останній місяць минулого року одесити придбали 204,3 тисяч квитків за проїзд у комунальному транспорті через QR-код ПриватБанку, що на 70% більше ніж у листопаді минулого року.

Як повідомили у банку, таке зростання пов'язане не лише з бажанням економії: вартість квитка, придбаного через  QR-код меньше на 1 грн порівняно з готівковою оплатою. Одесити, як і весь світ, поступово переходить на безготівкові розрахунки, що набагато зручніше за готівку.

Нагадаємо, що ще на початку жовтня минулого року ПриватБанк запустив безготівкову оплату за проїзд у міському транспорті Одеси, за перший місяць користування якою одесити здійснили 8,5 тис. платежів. Також паралельно працює оплата квитків через сервіс Транспод, але кількість придбаних таким чином квитків мерія поки не публікує.

В цілому в Україні популярність оплат за квитки на проїзд у міському транспорті через QR-коди банку постійно зростає: якщо 2020 року було придбано 9,6 млн квитків, то вже минулого року - 15,4 млн.

З жовтня 2021 року проїзд в одеському міському електротранспорті подорожчав з 5 до 7-8 грн (7 грн - електронний квиток, 8 грн - готівковий).

Поділитися