14 січня 2022 р. 14:46

Одещина серед регіонів з найактивнішим використанням аукціонів для обрання орендатора землі

Одещина серед регіонів з найактивнішим використанням аукціонів для обрання орендатора землі

Найактивніше через систему «Прозорро.Продажі» в оренду здають землю в Одеській, Кіровоградській, Львівській, Хмельницькій та Київській областях.

14 січня 2022 року, минає 100 днів з набуття чинності урядової постанови (№1013), яка запустила ринок оренди та продажу державної та комунальної землі через систему «Прозорро.Продажі». 

За даними системи, загалом цього моменту оголошено понад 2,7 тисячі аукціонів на майже 1 млрд гривень. Загальна площа виставлених на торги ділянок — понад 15 тисяч гектарів.  

В системі вже успішно відбулося 843 аукціони. За результатами цих торгів організатори заробили до бюджетів різних рівнів майже чверть мільярда гривень. 

"Прозорий ринок землі дуже активно розвивається. За перші 100 днів прозорих земельних аукціонів майже 450 організаторів з усієї України виставили на торги земельні ділянки. Це і місцева влада, і приватні виконавці, які продають землю в межах примусової реалізації, і кілька десятків приватних власників землі. І на такий товар є попит - у торгах взяли участь майже 1,4 тис. учасників і це дуже хороший показник для ринку, який запустився лише у жовтні минулого року", — зазначила перша заступниця директора ДП «Прозорро.Продажі» Дарина Марчак.

Нагадаємо, Господарський суд Одеської області наклав арешт на три земельні ділянки загальною площею 25 гектарів, що розташовані на території Білгород-Дністровського району Одеської області.

Одеський міський голова Геннадій Труханов доручив Департаменту земельних ресурсів Одеської міської ради провести інвентаризацію земель міста, під час якої будуть визначені межі земельних ділянок та їх правовий статус.

Станом на кінець 2021 року в Україні укладено 60 тис. 658 угод в рамках ринку землі на загальну суму 2 млрд 671 млн 697 тис. 400 гривень.

За період від старту ринку землі в Одеській області було зареєстровано 1 тис. 73 земельних правочинів. Площа землі, щодо якої вони зареєстровані в Одеському регіоні складає 2 тис. 932 га вартістю 70 млн 413 тис. 438 гривень.

Фото: «Прозорро.Продажі» (Вартість га)

Поділитися