29 вересня 2022 р. 15:30

Одещина накопичила найбільший залишок освітньої субвенції

Одещина накопичила найбільший залишок освітньої субвенції

Місцеві бюджети Одеської області накопичили станом на 1 вересня 2022 року 851,7 млн гривень.

Це найбільша сума з усіх регіонів України, свідчать дані Державної казначейської служби, які сьогодні оприлюднило Міністерство фінансів.

Зокрема, Одеська територіальна громада накопичила і загальної суми по регіону 211 млн 487 тис., а обласний бюджет Одеської області – 140 млн 330 тис. З громад Одещини найбільші залишки зафіксовані: Нерубайська сільська громада – 30,6 млн, Сафянівської сільська громади – майже 28,3 млн, Вигоднянська сільська громада – 20,6 млн, Старокозацька сільська громада – 19,85 млн. 



Бюджетне законодавство окреслює напрямки, на які місцеві бюджети можуть спрямувати залишки освітньої субвенції.

За даними облдержадміністрацій, основними причинами накопичення залишків коштів освітньої субвенції є: економія коштів для придбання шкільних автобусів; для облаштування бомбосховищ; для оновлення матеріально-технічної бази; для спрямування на заходи з територіальної оборони та інше.

  • придбання шкільних автобусів для перевезення дітей із закладів загальної середньої освіти, які будуть оптимізовані - об'єднані чи реорганізовані;
  • оснащення закладів освіти персональними комп'ютерами та мультимедійним обладнанням;
  • придбання підручників і посібників (зокрема електронних) для закладів освіти;
  • здійснення заходів, пов'язаних із забезпеченням пожежної безпеки;
  • ремонт і придбання обладнання для їдалень (харчоблоків) для шкіл;
  • підключення закладів освіти до інтернету, насамперед у сільській місцевості;
  • будівництво нових туалетів і реконструкцію існуючих.

Зазначимо, фахівці Південного офісу Держаудитслужби завершили перевірку дотримання законодавства у сфері публічних закупівель при проведенні Захарівською селищною радою Роздільнянського району Одеської області відкритих торгів з послуг з підключення закладів соціальної інфраструктури до широкосмугового доступу до Інтернету за період з 1 січня 2021 року по 31 травня 2022 року. 

У липні на фінансування видатків бюджету громади за І півріччя 2022 року Доброславська селищна рада витратила 62 мільйона 306,5 тисяч гривень, при уточненому плані за 6 місяців 95 мільйонів 244,6 тисяч гривень, що складає 65,4%.

Фонд державного майна України виставив на аукціон єдиний майновий комплекс державного підприємства "Одеський спеціальний науково-дослідний і проєктно-конструкторський інститут". 

Поділитися