15 листопада 2022 р. 15:52

Нардепи-одесити загалом отримали за два місяці майже чверть мільйона компенсації оренди житла

Нардепи-одесити загалом отримали за два місяці майже чверть мільйона компенсації оренди житла

Шестеро народних депутатів, обраних відстоювати інтереси виборців Одеської області в Верховній Раді України отримали загалом за два місяця вересень та жовтень 236,6 тисяч гривень в якості компенсації вартості оренди житла або винайму готельного номера у Києві.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті парламенту. 

Згідно із переліками отримувачів, загалом, компенсацію у вересні надали 113 народним обранцям, серед яких нардепів Одеситів було п'ятеро.

Олег Колєв ("Слуга народу"), Олексій Леонов ("Слуга народу"), Анатолій Урбанський (депутатська група "За майбутнє") та Степан Чернявський ("Слуга народу") отримали по 20 тис. 150 гривень, а Олександр Ткаченко ("Слуга народу") - 19,5 тисяч.

У жовтні до них приєднався Сергій Колебошин ("Слуга народу") який отримав з 1 липня по 31 серпня 39 тисяч гривенб цікаво що дані за липень та серпень наведені у переліку за жовтень. Інші п'ятеро народних депутатів отримали по 19,5 тисяч гривень.

На жаль наразі через військовий стан обмежений доступ до реєстру декларацій. Втім можна пригадати, що ці депутати декларували за підсумками 2020 року. Наприклад, у декларації за 2020 рік Анатолій Урбанский вказав, що протягом року, перебуваючи у Києві, він користувався готельним номером у ДП "Готельний комплекс "Національний", проте у декларації не вказав, що отримав з бюджету кошти на його оренду. Однак згідно з даними порталу Верховної Ради України, у 2020 році Анатолію Урбанському було виплачено на ці цілі понад 70 тис. грн трьома платежами, останній був вказаний у січневому звіті парламенту. 

Сергій Колебошин у декларації за 2020 рік вказував, що має 75 тисяч гривень готівки. Олексій Леонов користувався у 2020 році номером в готелі "Україна". Олег Колєв отримав у 2020 році 81 тисячу 250 гривень в якості компенсації номеру в готелі. А Степан Чернявський також орендував у 2020 році номер в готелі "Київ".

У вересні Управління справами Верховної Ради України опублікувало список народних депутатів України, яким виплаили компенсації для оренди житла або винайму готельного номера з початку 2022 року.

Поділитися