17 січня 2022 р. 18:05

Найбільшим імпортером через Одеську митницю стали США, а експортером Китай

Найбільшим імпортером через Одеську митницю стали США, а експортером Китай

Найактивнішими імпортерами, товари з яких були ввезені в Україну у 2021 році через зону діяльності Одеської митниці стали Сполучені штати Америки, Туреччина та Китай.

Про це повідомили у пресслужбі митниці. 

Доля США в імпорті товарів через Одеську митницю складає 33%, Туреччини - 15%, Китаю - 13%.

Шість відсотків всіх імпортних операцій припадає на обсяги імпорту з Гани, по три відсотки - з Еквадору та Бразилії, по два відсотки - з Грузії, Румунії та Марокко, по одному відсотку - з Індонезії та Єгипту.

Що ж до Китаю то він також став лідером серед країн, які найактивніше експортували товари з України через Одеську митницю. Загалом 23% товарів. З суттєвим відривом трійку топ-експортерів доповнюють Єгипет (6%) та Туреччина (6%).

Серед топ-експортерів питома вага товарів з Іспанії складає п'ять відсотків, Нідерландів та Німеччини - по чотири відсотки, Індонезії, Ірану та США – по три відсотки, В'єтнаму, Пакистану та Італії – по одному відсотку.  

Нагадаємо, Одеська митниця оприлюднила результати зовнішньоекономічних операцій, здійснених протягом січня-вересня 2021 року.

З початку 2021 року одеські митники вилучили в порушників валюту на суму понад 3 мільйони. Левова частка загальної суми вилучена співробітниками митного поста «Міжнародний аеропорт "Одеса". 

За 100 днів дії законів України щодо спрощеного митного оформлення та оподаткування авто "на єврономерах" оформлено майже 40 тисяч таких автівок, а до бюджету за вказаний період вже сплачено суму близько 1,4 мільярда гривень. 

Державне бюро розслідувань наразі працює із 426 кримінальними провадженнями у сфері порушень митного контролю, сума збитків становить сотні мільйонів гривень. Як зазначили тоді у пресслужбі ДБР, найбільше фактів розслідується в Одеській області – 75, Києві – 62 і на Львівщині – 62.

Поділитися