13 липня 2022 р. 19:31

Нацбанк запускає в обіг монету, присвячену Військово-Морським силам України

Нацбанк запускає в обіг монету, присвячену Військово-Морським силам України

Монета, присвячена окремому виду Збройних Сил України, а саме Військово-Морським силам, буде введена в обіг Національним банком України з 14 липня.

Про це повідомили у пресслужбі НБУ. 

Номінал монети буде 10 гривень, а діаметр 30 міліметрів. Всього накарбують мільйон таких.

На аверсі монети буде розміщено: у центрі на дзеркальному тлі – емблема Військово-Морських сил ЗСУ, унизу ліворуч від неї – малий Державний Герб України, унизу праворуч – номінал 10 та графічний символ гривні; написи: Військово-Морські сили Збройних сил України (півколом угорі), 2022/Україна (унизу); логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (праворуч від номіналу).

На реверсі монети на тлі стилізованих хвиль зображено різні типи кораблів як символ ВМС ЗСУ, до складу яких, крім надводних сил, також входять морська авіація, морська піхота, берегова артилерія та інші компоненти; угорі на тлі позначених південних морських рубежів нашої держави та виключної морської економічної зони України – написи: вірність/мужність/сила.

До цього Білий дім випустив колекційну монету "Острів Зміїний", яку присвятив супротиву української армії у боях за острів.

Раніше Верховна Рада України скасувала обмеження на період воєнного стану на вартість подарунків, які можуть отримувати посадовці, якщо їх буде використано для потреб Збройних сил України або допомоги постраждалим від агресії російської федерації. 

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКом

Поділитися