28 листопада 2022 р. 15:22

На Миколаївщині почали діяти графіки відключень світла, але ситуація критична

Фото: Вікіпедія

(Фото: Вікіпедія)

Відсьогодні у Миколаївській області почали діяти графіки стабілізаційних відключень електроенергії. Про це повідомляє "Миколаївобленерго" на своїй сторінці у мережі Facebook.

Відповідно до вказівки від чергового диспетчера Регіонального диспетчерського центру, з опівночі почали відключати споживачів за графіками стабілізаційних відключень, - йдеться у повідомленні.

Проте  ситуація в електромережі продовжує залишатися критичною, тому окрім планових відключень діють також екстрені. Так, зранку без світла у Миколаївській області залишились майже 600 населених пунктів.

Загальна кількість абонентів, що тимчасово опинилася без електроживлення, становить близько 150 тисяч, - додають у "Миколаївобленерго".

У компанії закликають населення поставитись до ситуації з порозумінням й максимально обмежити споживання енергії.

Кожен з тих, в кого наявне електропостачання, в тому числі може допомогти і знеструмленим сусідам – наприклад, зменшивши споживання. Таким чином скоротиться необхідність аварійного відключення, а електроживлення швидше повернеться до осель, - йдеться у повідомленні.

Енергетики нагадують, що відключення електроенергії відбувається для стабілізації енергосистеми й найшвидшого її відновлення.

В Одеській області продовжуються екстрені вимикання електроенергії.

Колишній міністр енергетики України Іван Плачков розповів про проблеми з обладнанням у енергетичній галузі.

Нагадаємо, 23 листопада через черговий ракетний удар по енергосистемі України стався масштабний блекаут.

Руслан Ласкус

Поділитися