01 грудня 2022 р. 12:42

Медзаклади Херсона отримали обладнання від ЄС

Фото: Представництво ЄС в Україні

(Фото: Представництво ЄС в Україні)

Лікарні Херсона 30 листопада в рамках програми "ЄС Міцні регіони - Спеціальна програма підтримки України" отримали першу партію допомоги. Про це повідомляється на сайті Представництва Європейського союзу в Україні.

«Як це було обіцяно минулого тижня – екстрена допомога сьогодні прибула до Херсона. "Програма ЄС Міцні Регіони" доставила генератори та фільтри для води в міські лікарні. Ми вдячні GIZ та нашим українським партнерам. Найближчим часом очікується більше допомоги за співфінансування ЄС та Німеччини», - повідомляє Матті Маасікас, голова Представництва ЄС в Україні.

Загалом медичні заклади міста отримали 10 генераторів потужністю 10 кВт та 2 мобільні водоочисні установки.

Зауважимо, програма «ЄС Міцні регіони - Спеціальна програма підтримки України» співфінансується Європейським Союзом та Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) й виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ).

Программа діяла в Україні і раніше -  її завданням було покращення доступу громадян до якісних місцевих адміністративних, медичних та соціальних послуг. Але після повномасштабного вторгнення рф ціллю програми стало надання екстреної допомоги, підтримка партнерських громад та внутрішньо-переміщених осіб.

Нагадаємо, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що збитки, завдані Україні росією, оцінюють у 600 мільярдів євро.

Раніше в Офісі Президента України повідомили, що Європейська комісія 22 листопада скерувала Україні транш у розмірі 2,5 мільярдів євро в рамках надзвичайної макрофінансової допомоги (МФД).

Між тим, Інтент раніше підготував цикл матеріалів, у яких розповідає про міжнародні організації та їх історію. В ньому ви вже можете познайомитись з роботою Міжнародного валютного фондуГенеральної Асамблеї ООН,  Ради Безпеки ООНЕкономічної і соціальної ради ООНМіжнародного судуЮНЕСКОЮНІСЕФВсесвітньої організації охорони здоров’яПрограми розвитку ООНУправління Верховного комісара ООН у справах біженцівПрограми ООН з населених пунктівПрограми ООН з довкілляМіжнародного агентства з атомної енергії і не тільки.

Руслан Ласкус

Поділитися