13 січня 2022 р. 11:17

Курсант СБУ сплатить спецслужбі 84 тисячі за те, що не дослужив після навчання

Курсант СБУ сплатить спецслужбі 84 тисячі за те, що не дослужив після навчання

Одеський окружний адміністративний суд вирішив стягнути з випускника Національній академії Служби безпеки України 84 тисячі 695 гривень на користь СБУ.

Як зазначається в рішенні суду, в обґрунтування позовних вимог позивачем зазначено, що після закінчення навчання в Національній академії СБУ, яка є вищим військовим навчальним закладом, курсант проходив військову службу в Управлінні СБУ в Одеській області з 30 червня 2017 року до 22 травня 2019 року, тобто менше 5 років. Тому СБУ звернулася із позовом до суду щодо відшкодування витрат, пов`язаних із утриманням з позивача коштів під час навчання.

Після закінчення навчання в Національній академії Служби безпеки України курсанта відкомандирували до Одещини, де він уклав контракт про проходження військової служби в СБУ строком на п`ять років. Проте у 2019 році його звільнили у запас у зв`язку з систематичним невиконанням умов контракту. 

Під час навчання в НА СБУ у період з 8 серпня 2012 року до 30 червня 2017 року він знаходився на державному забезпеченні. СБУ оцінила витрати у 117 тисяч 95 гривень.

Курсант частково компенсував витрати, сплативши 32,4 тисячі гривень.

Нагадаємо, Одеський окружний адміністративний суд 25 січня планує засідання за позовом колишнього директора комунального некомерційного підприємства "Одеський обласний центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф" В'ячеслава Терлецького.

Південно-західний апеляційний господарський суд залишив без задоволення скаргу Філії "Центр транспортного сервісу "Ліски" Акціонерного товариства "Українська залізниця", тож тепер пороми останньої мають залишити причали порту "Чорноморськ". 

Поділитися