11 листопада 2022 р. 13:05

Караван з трьох суден вийшов з портів Великої Одеси

Караван з трьох суден вийшов з портів Великої Одеси

Три судна з соєвими бобами та пшеницею вийшли з українських портів у четвер.

Про це повідомив Спільний координаційний центр (СКЦ).

"Три судна залишили українські порти, вони перевозять 36 тис. 350 тонн зерна та іншого продовольства в рамках чорноморської зернової ініціативи", - йдеться у повідомленні.

Судно Brave Leader вирушило до Тунісу з 21,6 тис. тонн пшениці. Суховантаж Bahar K доставить до Італії 7,9 тис. тонн соєвих бобів, суховантажне судно Sally M перевозить до Лівану 6 тисяч 850 тонн.

Крім того, в українські порти направляються п'ять суден, які 10 листопада пройшли морським гуманітарним коридором у рамках зернової угоди.

СКЦ зазначає, що 72 суховантажі, які можуть вивезти близько 2 млн тонн агропродукції, очікують дозволу на захід у порти України, а також 8 завантажених суден готуються до огляду в турецьких територіальних водах.

"Станом на 10 листопада загальний тоннаж зерна та іншої агропродукції, експортованих із трьох українських портів, становить 10 168 тис. 385 тонн. Загалом нині було дозволено рух 884 суден: 446 на прибуття в українські порти та 438 - на вихід із них", - резюмували у СКЦ.

9 листопада з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний" вийшли три судна з 21,6 тисячею тонн олії для країн Азії та Європи. 

Раніше Спільний координаційний центр (СКЦ) повідомив про те, що вісім суховантажів, які в понеділок пройшли морським гуманітарним коридором у рамках стамбульської зернової угоди, прямують до одеських портів. Крім цього, 77 суден очікували на дозвіл на заходження в порти, а також 15 завантажених суден готувалися до інспекції в турецьких територіальних водах.

Міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар оголосив, що запропонує продовжити угоду про зерновий коридор ще на один рік.

Раніше представники ООН, України та Туреччини домовилися призупинити рух суден із зерном в рамках "зернової ініціативи". Але потім поновили.  

Караван з трьох суден із 85 тисячами тонн агропродукції для країн Африки та Європи вийшов з портів "Чорноморськ" та "Південний" 1 листопада.

Поділитися