14 лютого 2022 р. 08:56

Кабмін виділив 16 мільярдів для гарантування безпеки польотів над Україною

Кабмін виділив 16 мільярдів для гарантування безпеки польотів над Україною

Кабінет Міністрів України виділив 16,6 мільярдів гривень з резервного фонду Державного бюджету України для гарантування безпеки польотів повітряних суден у повітряному просторі країни.

Кошти зберігатимуться на окремому ексроу-рахунку Міністерства інфраструктури України та, у разі потреби, використовуватимуться для гарантування безпеки польотів в Україні для страхових компаній, компаній-перестрахувальників, лізингових компаній та авіаперевізників.

Виділені кошти покривають страхові випадки для не менше ніж 23 повітряних суден. 

"Вкотре наголошу, що підстав для паніки немає, українське небо залишається відкритим, більшість польотів до та з України здійснюються у штатному режимі. Ми на постійному зв’язку з нашими міжнародними партнерами та українськими компаніями для попередження будь-яких можливих кризових ситуацій", — прокоментував Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Після врегулювання та нормалізації зовнішньополітичної ситуації невикористані кошти буде спрямовано до державного бюджету.

Раніше Міністерстві інфраструктури України повідомили, що небо над Україною залишається відкритим, держава працює над попередженням ризиків для авіаперевізників.

Інформація про закриття повітряного простору України не відповідає дійсності. Закриття авіапростору є суверенним правом України, відповідне рішення не приймалося.

До того народний депутат Олексій Гончаренко повідомив, що з 14 лютого о 16:00 в Україні можуть призупинити повітряний рух. За його словами, одна з найбільших страхових британських компаній вже розіслала повідомлення про те, що із завтрашнього дня припиняється страховка цивільних літаків, що знаходяться у повітряному просторі України. Літаки якийсь час не зможуть влітати до України та вилітати з країни.

Нагадаємо, Одещина отримала три французьких гелікоптери для патрулювання кордону.

Раніше саудівська авіакомпанія повідомляла про запуск двох прямих рейсів з Одеси, а українська авіакомпанія відкрила нові рейси в Грецію.

Поділитися