27 липня 2022 р. 10:58

Кабмін дозволив заправляти флот біля портів Рені та Ізмаїл

Фото: Кабмін

(Фото: Кабмін)

Кабінет Міністрів України вніс зміни до положення про прикордонний режим, що дозволять проводити бункерувальні операції флоту, тобто заправляти їх пальним прямо біля портів Рені та Ізмаїл в Одеській області. 

Про це повідомив прем'єр-міністр країни Денис Шмигаль.

"Уряд продовжує розширення експортної спроможності портів на річці Дунай, яка зараз є одним із ключових маршрутів експорту. Сьогодні внесли зміни до положення про прикордонний режим, що дозволить проводити бункерувальні операції флоту, тобто заправляти їх пальним прямо біля портів Рені та Ізмаїл. Це підвищить швидкість та значно полегшить логістику експортно-імпортних вантажів", - заявив він.

Також прем'єр-міністр зазначив, що уряд зробив низку інших кроків щодо створення нових логістичних маршрутів і збільшення експортного потенціалу України.

"Транспортний безвіз із ЄС, анулювання мит і квот на українську продукцію при експорті в Європу, Канаду та Велику Британію, нові пункти пропуску на західному кордоні України — усе це вже зроблені кроки", - зазначив Денис Шмигаль.

Зазначимо, що 20 липня прем'єр-міністр відвідав Одещину з робочим візитом. Прем'єр перевірив роботу портів Ізмаїла та Рені, зустрівся з переселенцями, нагородив працівників, які здійснюють ремонт одного з об’єктів критичної інфраструктури та побував на підприємстві «Дунайський аграрій».

Між тим слідчі Ізмаїльського відділу поліції в Одеській області розпочали провадження через вибух цистерн з пальним в порту Рені, внаслідок якого загинула людина. 

Трагедія сталася о 21:23 19 липня, встановлено займання трьох автоцистерн з паливо-мастильними матеріалами.

Поділитися