12 грудня 2022 р. 15:43

Херсонські газовики отримали спецтранспорт від українських колег

Фото: Херсонська міська рада

(Фото: Херсонська міська рада)

АТ "Херсонгаз" отримало від колег з інших областей України спецтранспорт. Про це повідомляє Херсонська міська рада.

Матеріально-технічна база херсонського газового підприємства була майже повністю розкрадена або зруйнована окупантами. Крім автомобілів, херсонські газовики отримали від українських колег радіостанції, генератори, набори спецінструментів, витокошукачі, аптечки, засоби пожежогасіння та інші матеріали й інструменти.

Фото: Херсонська міська рада

Після відступу з правобережної Херсонщини, загарбники залишили комунальні підприємства розграбованими. Крім того, через військові дії значна частина працівників виїхали з міста або просто полишила роботу.

Так, до повномасштабного вторгнення на балансі КП "Міське дорожнє управління" для обслуговування доріг в зимовий період знаходилось 10 одиниць техніки і працював 71 робітник. Станом на сьогодні лишилось 3 одиниці техніки та 35 працівників. У той же час, з початком зими та першим снігом у Херсоні гостро постало питання щодо розчищення доріг.

Аби реанімувати роботу комунального підприємства, ми направили листи-звернення до очільників українських міст та областей, а також до міжнародних партнерів щодо надання Херсону спеціалізованої техніки на безповоротній основі, - зазначає начальник Херсонської МВА Галина Лугова.

Наразі КП "Міське дорожнє управління" отримало одну машину від Дніпропетровської області.

Фото: Херсонська міська рада

Непроста ситуація склалась і з прибиранням сміття у Херсоні. До повномасштабного вторгнення рф ним займалися підрядні організації. Зараз прибирання сміття забезпечується виключно силами комунального підприємства "Парки Херсона", у якому лишились всього 20 працівників.

Фото: Херсонська міська рада

Економіка Херсонської області через воєнні дії й окупацію зазнала числених збитків. Один з крайніх прикладів - загибель кількох мільйонів курей на одній з найбільших місцевих птахофабрик.

Херсонщина продовжує отримувати гуманітарну допомогу від інших країн, міжнародних організацій та різних регіонів України. Так, представники організації Червоний Хрест привезли до Херсона понад 1200 буржуйок й іншу матеріальну допомогу.

У рамках програми "ЄС Міцні регіони - Спеціальна програма підтримки України" медзаклади звільненої Херсонщини отримали першу партію допомоги - 10 генераторів потужністю 10 кВт та 2 мобільні водоочисні установки. А Посольство Республіки Польща встановило в смт Високопілля пункт медичної допомоги.

Херсонський державний університет отримав від сумських колег 20 комп'ютерів.

Руслан Ласкус

Поділитися