09 вересня 2022 р. 12:55

Для Бюро економічної безпеки в Одеській області оберуть 11 співробітників

Для Бюро економічної безпеки в Одеській області оберуть 11 співробітників

Територіальне управління Бюро економічної безпеки в Одеській області оголосило 11 конкурсів для обрання співробітників - детективів та аналітиків.

Згідно з наказами теруправління, наразі є вакантні посади чотирьох старших детективів, п'яти детективів, одного старшого аналітика та аналітика. 

Свої документи претенденти можуть надавати в управління з 9 вересня до 18:00 19 вересня 2022 року на електронну пошту. 

Згідно з умовами конкурсу претенденти на посаду старшого детектива повинні мати вищу юридичну або економічну освіту зі ступеню вищої освіти – не нижче магістра. В звичайного детектива умови щодо освіти такі ж, але є різниця в умовах щодо досвіду роботи - якщо на посаду старшого детектива можуть претендувати фахівці зі стажем оперативно-розшукової або слідчої роботи не менше двох років, то звичайному детективу достатньо стажу такої роботи не менше одного року.

Звичайно, усі претенденти мають вільно володіти державною мовою.

Щодо аналітиків, то претенденти на старшого аналітика повинні мати вищу освіту зі ступеню не нижче магістра, але не обов'язково юридичну чи економічну та загальний стаж роботи не менше одного року. Для претендентів на посаду просто аналітика вимоги щодо освіти аналогічні старшому, а от досвіду та стажу може й не бути. 

Старшим детективам обіцяють платити 45 тисяч 193 гривні посадового окладу та доплати. Детективам - 43 тисяч 91 гривню. Старший аналітик зароблятиме як старший детектив, а звичайний аналітик, відповідно, як звичайний детектив.

22 березня 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо створення Бюро економічної безпеки (БЕБ). 

Кабінет міністрів України створив Бюро економічної безпеки (БЕБ), яке отримало повноваження СБУ та податкової міліції у сфері боротьби з економічними злочинами у травні 2021 року. 

Вже у травні того ж року співробітники Бюро економічної безпеки України, проаналізували тендерну закупівлю одного із комунальних підприємств в Одеській області щодо придбання залізничного обладнання вартістю майже 22 мільйони гривень та "здешевили" її майже втричі.

У вересні того ж року експерти програми журналістських розслідувань «Схеми» повідомили, що Вадим Мельник, якого за результатами конкурсу Кабінет Міністрів призначив головою новоствореного Бюро економічної безпеки, вказав у декларації, що у 2020 році придбав квартиру в елітному ЖК «19 Перлина» у курортному районі Одеси за 1 мільйон 130 тисяч гривень. Експерти зазначали, що це щонайменше вдвічі дешевше від ринкової вартості квартири такого метражу у цьому ЖК на дату покупки. 

Поділитися