30 серпня 2022 р. 15:30

Державний морський порт "Южний" відновив роботу

Фото: МТП "Южний"

(Фото: МТП "Южний")

Державне підприємство "Морський торговельний порт «Южний»" відновив обробку вантажів 29 серпня.

Як повідомили у пресслужбі підприємства, вперше від початку війни під завантаження соняшникового шроту в порт прибуло судно Fulmar S. 

Воно було пришвартовано до шостого причалу. Судно зайшло у межах реалізації Ініціативи про безпечне транспортування зерна та харчів з українських портів. На балкер "Fulmar S" буде навантажено 9,5 тисяч тонн шроту.

"Ця важлива для країни та підприємства подія допомагає бачити позитивні перспективи у відбудові вантажних перевезень. Ми розуміємо важливість відновлення експорту української аграрної продукції. Колектив підприємства очікував судна, готувався до переробки та з натхненням виконує всі роботи. Морський торговельний  порт "Южний" ефективно перероблює вантажі українських експортерів задля виконання умов «зернової угоди» та підтримки української економіки", - розказав директор порту Олександр Олійник. 

Зазначимо, що судно Karteria, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН для допомоги населенню Ємену, вирушило 30 серпня у складі каравану з шести суден, які вийшли з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний".

Перше судно за Всесвітньою продовольчою програмою ООН вийшло з порту Південний 14 серпня. Це був балкер Brave Commander, зафрахтований Світовою продовольчою програмою ООН (WFP) із 23 тисячами тонн зерна.

13 серпня балкер FULMAR S вийшов у напрямку Туреччини з порту «Чорноморськ». Судно об’єдналося в караван з балкером THOE.

12 серпня, з портів "Чорноморськ" та "Південний" з українським продовольством вирушив п’ятий караван.

22 липня в Стамбулі за пропозиції Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний".

Поділитися