16 квітня 2021 р. 21:01

Завершено підготовку економічного обґрунтування концесії терміналів порту «Чорноморськ»

Завершено підготовку економічного обґрунтування концесії терміналів порту «Чорноморськ»

Консорціум консультантів на чолі з компанією «Касталія Едвайзерс» провів презентацію результатів дослідження, на основі якого найближчим часом розпочнеться підготовка концептуальної записки проєкту.

Про це йшлося під час наради Міністра інфраструктури Владислава Криклія з представниками ЄБРР та IFC 16 квітня.

«Мінінфраструктури висловлює вдячність постійним міжнародним партнерам ЄБРР та IFC за сприяння фаховій та своєчасній підготовці пре-ТЕО проєкту концесії першого та контейнерного терміналів порту «Чорноморськ». Очікуємо, що наступний важливий крок у процесі підготовки концесійного проєкту – розробка концептуальної записки – займе не більше місяця і буде фіналізований протягом квітня. Мінінфраструктури спільно з Адміністрацією морських портів України готується до укладення тристороннього договору з міжнародною фінансовою організацією для підготовки ТЕО і проєкту конкурсної документації. Також ЄБРР та IFC погодилися найближчим часом розпочати процедуру відбору радників для розробки ТЕО та конкурсної документації щодо обох концесійних проєктів», - повідомив Владислав Криклій.

Проєкти концесії першого та контейнерного терміналів, а також поромного комплексу ДП «МТП «Чорноморськ» входять до Переліку пріоритетних для держави інвестиційних проєктів до 2023 року, затвердженого Урядом. Після аналізу та затвердження концептуальної записки Мінінфраструктури з урахуванням позицій профільних центральних органів виконавчої влади прийматиме рішення щодо доцільності підготовки ТЕО з подальшим підписанням тристоронньої угоди з МФО. Передбачається, що внаслідок успішного здійснення обох концесійних проєктів в порту Чорноморськ буде залучено близько 150 млн доларів інвестицій.

Нагадаємо, представники Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Міжнародної фінансової корпорації (IFC) погодились профінансувати підготовку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) та конкурсної документації щодо проєкту концесії залізнично-поромного комплексу в порту Чорноморська.

Поділитися