24 травня 2021 р. 20:18

Кабмін вкотре перейменував міністерство економічного розвитку

Кабмін вкотре перейменував міністерство економічного розвитку

Кабінет міністрів України перейменував Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства в Міністерство економіки. 

Відповідну постанову уряд схвалив 21 травня.

«Перейменувати Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України на Міністерство економіки України. Міністерству економіки у місячний строк подати в установленому порядку на розгляд Кабінету Міністрів України пропозиції щодо внесення до актів законодавства змін, що випливають із цієї постанови», йдеться в документі. 

Зазначимо, що це вже друга зміна назви міністерства за останні два роки. Так, у вересні 2019 року Кабмін під керівництвом тодішнього прем'єра Олексія Гончарука перейменував ряд міністерств. Міністерство економічного розвитку і торгівлі тоді було перейменовано в Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.

9 грудня 2010 року Міністерство економіки, яке тоді існувало з 1991 року, реорганізували у Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.   

Нагадаємо, Верховна Рада України призначила Олексія Любченка міністром економіки – першим віцепрем’єром, а керівника «Укравтодору» Олександра Кубракова на посаду міністра інфраструктури.

 20 травня народні депутати України проголосували за призначення головного санітарного лікаря країни Віктора Ляшка міністром охорони здоров'я. 

18 травня Верховна Рада України підтримала відставку міністрів інфраструктури Владислава Криклія, економіки Ігоря Петрашка та охорони здоров'я Максима Степанова

Поділитися