22 квітня 2021 р. 18:27

Виконком затвердив величину опосередкованої вартості найму соціального житла

Виконком затвердив величину опосередкованої вартості найму соціального житла

Виконавчий комітет Одеської міської ради визначив величину опосередкованої вартості найму (оренди) житла на одну особу за січень-березень 2021 року 

Як йдеться в рішенні виконкому вона сягнула 1 тисячу 181 гривню.

В мерії ІзбірКому пояснили, що це стосується тих, хто має дохід до 1 тисяча 181 грн. на людину. Тоді вони можуть претендувати на соціальне житло, яке їм нададуть, поки їх дохід не збільшиться. Проте таких поки не було. 

Згідно постанови Кабмину, правом взяття на соціальний квартирний облік користуються громадяни України, які не мають житла або які мають право на поліпшення житлових умов відповідно до закону, середньомісячний сукупний дохід яких за минулий рік у розрахунку на одну особу менший від сумарної величини опосередкованої вартості наймання (оренди) житла в даному населеному пункті та прожиткового мінімуму, встановленого законодавством.

Нагадаємо, ІзбірКом продовжує цикл корисних порад на тему «Як купити житло?». Як сформувати цілі придбання нерухомості та визначитися з житлом, не посварившись зі своєю половиною, читайте у матеріалах.

Одеський муніципалітет шукає інвестора для ремонту будинку на вулиці Ясній, 10, що обвалився в червні минулого року, проте розглядає й вірогідність ремонту будівлі за кошти бюджету. 

Поділитися