20 квітня 2021 р. 17:28

Відбір постачальника газу для Одеського припортового заводу призупинили через суд

Відбір постачальника газу для Одеського припортового заводу призупинили через суд

Акціонерне товариство "Одеський припортовий завод" призупинило проведення відбору постачальника газу для переробки на давальницьких умовах за рішенням суду.

Як повідомляє пресслужба підприємства, 20 квітня ОПЗ за результатами електронного аукціону повинен був прийняти рішення про визначення переможця процедури відбору.

Однак 19 квітня на адресу ОПЗ надійшла ухвала Господарського суду Одеської області про забезпечення позову ТОВ "Юнайтед Енерджі".

ОПЗ зазначає, що вжив необхідних заходів для оскарження вищезгаданої постанови.

"Але поки, на виконання рішення суду, АТ "ОПЗ" вимушено утриматися від вчинення будь-яких дій в рамках виконання процедур відбору", - сказано в повідомленні підприємства.

Як зазначає видання "БізнесЦензор", "Одеський припортовий завод" переніс запланований на минулу п'ятницю електронний аукціон з відбору постачальника газу для переробки на давальницьких умовах на 19 квітня. 

При цьому, згідно з інформацією ОПЗ, ТОВ "Юнайтед Енерджі» не подавало заявку на участь у відборі.

Видання стверджує, що ця компанія близька до Ігоря Коломойського і в останні роки стала одним з найбільших енерготрейдерів завдяки вигідним для себе контрактами з державними генеруючими компаніями. У той же час у відборі постачальника газу для ОПЗ брала участь ще одна пов'язана з олігархом компанія - ПрАТ "Укрнафтобуріння", але її не допустили до участі в аукціоні.

Нагадаємо, рада директорів Одеського припортового заводу вирішила підняти собі зарплати в шість разів - до 400 тисяч гривень.

Акціонерне товариство «Укртрансгаз» звернулось до Господарського суду Одеської області з позовом до Публічного акціонерного товариства Одеський припортовий завод і суд став на бік підприємства

Регіональне відділення (РВ) Фонду державного майна України в Одеській та Миколаївській областях вручило ТОВ «Європіан Агро Інвестмент Юкрейн» повідомлення про розірвання договору оренди будівель, кранових колій, огорож та інших об’єктів нерухомості в Чорноморському морському порту загальною площею 113 тисяч 106,5 квадратних метрів.

Публічне акціонерне товариство «Одеський припортовий завод» планує укласти угоду із товариством з обмеженою відповідальністю «Бейкер Тіллі Україна» про проведення обов’язкової аудиторської перевірки за 2020 рік. 

Фонд держмайна (ФДМ) України спільно з радником завершив три етапи підготовки до приватизації «Одеського припортового заводу» (ОПЗ) із п'яти, тож сподівається провести продаж до кінця року.

Продати підприємство намагаються вже кілька років. У червні минулого року державна нафтова компанія Азербайджану SOCAR повідомила про намір взяти участь у майбутній приватизації ВАТ «Одеський припортовий завод». 

Поділитися