11 серпня 2021 р. 18:21

В Україні призначено компенсацію фермерам, у яких на полях пропали посіви

В Україні призначено компенсацію фермерам, у яких на полях пропали посіви

Кабінет міністрів Україні затвердив виплату грошової підтримки фермерам, які втратили посіви через погодні умови.

Як зазначили в уряді, допомога буде становити – 4,7 тисяч гривень за гектар повністю втрачених (загиблих) посівів, але не більше 50 гектарів посівів на одного утримувача. 

Також передбачаються субсидії до 5 тисяч гривень за гектар для вирощування гречки, жита, проса та вівса.

Також прем'єр-міністр заявив, що кількість угод, здійснених на ринку землі, вже перевищила 5 тисяч. "Все працює в штатному режимі, спокійно і без конфліктів. Так має бути та надалі",- зазначив прем'єр-міністр.

У червні директорка департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної державної адміністрації Алла Стоянова, повідомила, що допомогу від держави в Одеській області отримають 1 тисяча 311 фермерських господарств, а взагалі регіон отримав 240 мільйонів гривень на ці цілі. 

У червні українські фермерам, які втратили посіви через посуху, пообіцяли компенсацію в 4,5-5 тисяч гривень за гектар.

У міністерстві економіки заявили, що думають про спосіб реалізації цієї ідеї. Більшу частину допомоги отримають фермери Одещини, адже саме південь та схід України найбільше постраждали від посухи.

Держава частково компенсовує вартість сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва. Проте у жовтні-листопаді 2019 року уряд не зміг знайти коштів на цю програму. Свій борг держава планує погасити цього року.

Поділитися