30 вересня 2021 р. 11:28

В Рені порт і водоканал заборгували бюджету 65 мільйонів

В Рені порт і водоканал заборгували бюджету 65 мільйонів

В Рені відбулася зустріч представників Головного управління державної податкової служби в Одеській області з керівництвом громади. Про це повідомив офіційний сайт міської ради. Податковий "десант" очолив заступник начальника ГУ ДПС в Одеській області Анатолій Бондаренко. Ренійську громаду представили міський голова Ігор Плєхов та низка посадовців. 

Перша віцемерка Людмила Чакир довела до присутніх інформацію ситуацію на комунальному підприємстві "Водоканал". На 28 вересня 2021 року борг КП перед бюджетом становив 3 мільйони 80 тисяч гривень. Підприємство перебуває у важкому фінансовому стані, в зв'язку з чим виникають труднощі з виплати заробітної плати співробітникам. Наразі податківці застосовують заходи щодо погашення заборгованості. Також існує проблема з ДП «Ренійський морський порт», яке накопичило борг з плати за землю у розмірі 61 мільйон 648 тисяч 800 гривень.

Нагадаємо, що проблема фінансів КП «Водоканал» неодноразово ставала предметом бурхливих дискусій на сесіях міської ради. Крім того, з 1 вересня жителям Рені фактично підняли плату за вивезення сміття. Прийняте рішення обґрунтували тим, що для «Водоканалу», який надає цю послугу, даний вид діяльності є збитковим. 

Заборгованість морського торгового порту перед бюджетом громади так само є постійним «головним болем» Ренійської міськради та її керівництва.

Нагадаємо, товариство з обмеженою відповідальністю "Одесагаз-Постачання" розірвало  угоду з однією з колекторських компаній, а іншим наказали поки що не турбувати боржників дзвінками.  Про це під час наради в одеському муніципалітеті розповів директор ТОВ Станіслав Вісторопський

Об’єктивних підстав підвищувати тарифи на тепло та гарячу воду у місцевої влади немає, тому що ціна на газ в Україні не зростатиме. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді 24 вересня.

Одеська область посіла четверте місце за сумою податкових надходжень у червні 2021 року та шосте місце взагалі впродовж року. Відповідна інформація міститься в інтерактивній податковій мапі України, яку запустила в тестовому режимі Державна податкова інспекція. 

Поділитися