03 вересня 2021 р. 16:28

В Одеському аеропорту роками не використовується закуплене за 10 мільйонів євро обладнання

В Одеському аеропорту роками не використовується закуплене за 10 мільйонів євро обладнання

Член Рахункової палати Ірина Іванова під час пресконференції в Одесі оприлюднила інформацію про використання бюджетних коштів в Одеському аеропорту.  Так, у 2016 році витрати держави на цей об'єкт склали 1 млрд 650 млн грн, а у 2019-м - вже 2 млрд 850 млн грн

Перевіркою встановлено, що й дотепер на складах державного підприємства "Украерорух" перебуває закуплене обладнання, яке, за інформацією Ірини Іванової, мало вже 5 років працювати в аеропорту Одеси. Йдеться про систему голосового зв'язку диспетчерів з екіпажами повітряних суден та інше обладнання загальною вартістю 10 мільйонів євро. 

На запитання кореспондента ІзбірКома щодо можливих порушень при будівництві злітної смуги Одеського аеропорту Ірина Іванова відповіла, що Рахункова палата передає результати перевірок правоохоронним органам, які вже приймають рішення щодо подальшого розслідування. При цьому вона зазначила, що саме Рахункова палата своєю діяльністю стимулювала відповідальних посадових осіб зрушити з місця питання спорудження нової смуги. 

Рахункова палата ще не проводила аудит діяльності аеропорту, хоча там, зазначила Ірина Іванова, є порушення, "але не критичні". 

Нагадаємо, літак, на якому президент України Володимир Зеленський летів у Молдову на День незалежності, змушений був сісти в Одеському аеропорту.

Раніше стало відомо, що результатом аукціону на оренду нерухомого майна Одеського аеропорту в селі Грибівка на вулиці Приморській, 14, де 2 серпня здали в оренду туалет та душові за 300 тисяч та 1 гривню в місяць, стало визнання торгів такими, що не відбулися. Згодом інший аукціон з оренди в Грибівці також провалився.

За словами генерального директора аеропорту «Одеса» Володимира Семенченка, вантажний термінал почне працювати у 2022 році.

Представниця ДП «Дирекція з будівництва Міжнародного аеропорту «Одеса» Ольга Андреєва під час пленарного засідання VIIІ сесії Одеської міської ради VІIІ скликання розповіла депутатам про критичну ситуацію, яка склалася на летовищі внаслідок потужної зливи

Поділитися