09 липня 2021 р. 17:06

В Одеському аеропорту хочуть відкрити карго-хаб

В Одеському аеропорту хочуть відкрити карго-хаб

Нова злітно-посадкова смуга Одеського аеропорту дозволить розвивати міжнародні вантажоперевезення.

Про це заявив комерційний директор ТОВ «Міжнародний аеропорт "Одеса"» В'ячеслав Чеглатонєв в ефірі ток-шоу «Хліба і видовищ» на «Першому міському».

16 липня в Одеському аеропорту відкриють нову злітно-посадкову смугу. І це дозволить розвивати нові напрямки не тільки пасажирських перевезень, а й вантажних.

«Відкриття нової смуги дозволить нам розвинути географію як з існуючими перевізниками, так і відкрити нові ринки. Крім розвитку пасажирських перевезень, ми отримаємо розвиток вантажних авіаперевезень. Географічне положення Одеси привабливо для всіх карго-потоків, і в найближчі 10-15 років у нас колосальні плани з розвитку карго-сегмента», - пояснив В'ячеслав Чеглатонєв.

У травні Державна авіаційна служба України затвердила пакет документів, що дозволяють експлуатацію нової злітно-посадкової смуги Одеського аеропорту.

У грудні 2020 року Міжнародний аеропорт «Одеса» отримав сертифікат будівельної готовності для нової злітно-посадкової смуги.

У травні того ж року Міністерство інфраструктури виділило ще 600 мільйонів гривень на завершення будівництва злітно-посадкової смуги «Міжнародний аеропорт «Одеса».

А перед тим Міністерство інфраструктури затвердило виділення 1 мільярда 100 мільйонів гривень в 2019 році на реконструкцію аеродромного комплексу комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Одеса», в тому числі на будівництво нової штучної злітно-посадкової смуги і комплексу руліжних доріжок.

Компанія «Автомагістраль-Південь» на початок квітня 2019 року відзвітувала про те, що побудувала 1 тис. 450 метрів із запланованих 2 тисяч 800 метрів злітно-посадкової смуги Одеського аеропорту.

Поділитися