15 червня 2021 р. 12:23

В Одеській області потроху дорожчає проїзд в маршрутках

В Одеській області потроху дорожчає проїзд в маршрутках

Одесити, які користуються послугами маршрутів №39 Одеса (вул. Марсельська)-Куліндоровський дачний масив (ч\з селище Світле), №59 Одеса (вул. Марсельська)-Красносілка (Польовий стан) та №13 Одеса (вул. Марсельська)-Олександрівка, помітили зростання ціни на проїзд з 9 до 11 гривень.

ІзбірКом спробував з'ясувати, чим обумовлений цей зріст та чи буде дорожчати проїзд маршрутками в Одеській області загалом.

В компанії "Північтранс" пообіцяли прокоментувати ситуацію пізніше, а в управлінні транспортно-комунікаційної інфраструктури Одеської обласної державної адміністрації підтвердили, що ціна зросла.

Як зазначив представник управління, тенденція до зростання вартості пасажирських перевезень спостерігається по всій області, а на цих трьох маршрутах востаннє переглядали вартість проїзду у 2018 році. З того часу економічна ситуація значно змінилась, тож зростання логічне. 

Втім, як зазначили в адміністрації, ОДА наразі не впливає на вартість проїзду, тож перевізник може ставити таку ціну, яку вважає за необхідне. 

Зазначимо, що науково-виробничий центр «Економінформ», який розробляє маршрутникам економічне обґрунтування тарифів ,наполягає на необхідності їх перегляду через те, що збільшується кількість перевезень пасажирів міським електротранспортом та падає обсяг перевезень на маршрутках.

Нагадаємо, на початку 2021-го року Кабінет міністрів України ініціював законопроєкт №4583 щодо змін у законах України "Про міський електричний транспорт" та "Про автомобільний транспорт", що стосуються перевезення пасажирів

Кількість пасажирів, що скористалися послугами міського транспорту в Одесі у 2020 році скоротилася на 33,7% в порівнянні із 2019 роком.

За даними департаменту, у 2019 році електротранспорт Одеси вперше з 1995 року обігнав маршрутки і таксі за кількістю перевезених пасажирів.

Також у грудні 2020 року Департамент транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради оголосив конкурс з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування.   

У березні співробітники поліції зупинили водія маршрутного таксі №190 та оштрафували за перевезення стоячих пасажирів, бо їх кількість перевищувала норми, затверджені для "червоної зони" карантинних обмежень. 

Поділитися