29 квітня 2021 р. 13:24

В Одесі оголосили новий тендер для обрання реставратора Українського театру

В Одесі оголосили новий тендер для обрання реставратора Українського театру

Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської обласної державної адміністрації оголосив тендер для обрання компанії, якій заплатять за ремонт (реставраційний) приміщень Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім. В. Василька.

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro.

Аукціон з очікуваною вартістю закупівлі 24 мільйони 645, 2 тисяч гривень відбудеться 17 травня. 

23 липня 2020 року, представники ДСНС, ретельно перевіривши усунуті недоліки в Одеському академічному українському музично-драматичному театрі ім. В. Василька, визнали й підтвердили, що все виконано бездоганно і до театру зауважень немає.

У червні минулого року стало відомо, що Український театр можуть закрити через проблеми з пожежною безпекою. Загалом рятувальники виявили у театрі 56 недоліків, значну частину з них працівники театру усунули, проте залишалося вісім проблемних питань, через які ДСНС не дозволяла театру працювати.

Станом на осінь 2019-го театру залишалося усунути лише три недоліки, а саме привести до ладу систему димовидалення; були відсутні сертифікати горючості для килимового покриття на другому, третьому і четвертому поверхах, яке стелили ще у 1999 році; а також у театрі не було сертифікату горючості на стелю в зоровому фойє, яка теж встановлена наприкінці минулого століття. Справа про закриття театру перебувала в апеляційному суді.  

Також восени минулого року обласний Департамент культури зміг виділити мільйон гривень для вирішення проблем з протипожежною безпекою Одеського академічного українського музично-драматичний театр ім. В. Василько.

Згодом обласна рада виділила Одеському академічному українському музично-драматичному театру імені В. Василька 2 мільйона 500 тисяч гривень на усунення недоліків протипожежної безпеки.

Наприкінці вересня 2017 року комунальне підприємство «Облтрансбуд» оголосило тендер на реставрацію та реабілітацію фасадів будівлі Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім. В.С. Василька (далі - Український театр), що є пам’ятником архітектури місцевого значення.  17 жовтня підприємство Одеської обласної ради уклало договір з переможцем торгів – ТОВ «Білд-Про», директором та співзасновником якого є депутат облради від партії «Довіряй Ділам» Вадим Теплицький. З того часу минуло вісім місяців, а окрім монтування будівельного риштування та поодинокого відбивання старої штукатурки, більше ніяких робіт не проводилось. 

В жовтні 2016 року управління майнових відносин Одеської обласної ради провело тендер на визначення компанії для ремонту будівлі Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім. В.С. Василька. Тоді конкурс виграло товариство з обмеженою відповідальністю «Білд-Про». Компанії пообіцяли за роботу 1 мільйон 284,9 тисячі гривень.

Поділитися