20 жовтня 2021 р. 10:38

В Ізмаїлі планують підвищити тарифи на опалення

В Ізмаїлі планують підвищити тарифи на опалення

Адміністрація комунального підприємства «Ізмаїлтеплокомуненерго» міста Ізмаїл Одеської області повідомила про намір збільшити тарифи на опалення для всіх категорій споживачів. Відповідне повідомлення було опубліковане на сайті міськвиконкому та у міській газеті.

Згідно з розрахунками КП, для населення вартість послуг збільшиться на 28,9%, для бюджетних закладів – на 80,2%, для релігійних організацій – на 150%, для інших споживачів –  на 144%. Серед причин називаються наступні: зростання вартості природного газу, електроенергії, вартості водопостачання та водовідведення, паливо-мастильних матеріалів, а також збільшення прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати.

Таким чином, містянам доведеться замість 1677,78 грн/Гкал сплачувати 2163,17 грн/ Гкал; бюджетним організаціям - 3044,38 грн/Гкал проти 1689,66 грн/Гкал; іншим категоріям споживачів - 4022,78 грн/Гкал проти 1648,47 грн/Гкал. Для релігійних організацій тариф виросте з 1637,01 грн/Гкал до 4092,10 грн/Гкал. Додамо, що всі тарифи – як старі, так і нові – вказані без ПДВ.

«Ізмаїлтеплокомуненерго» повідомило, що чинні тарифи корегувалися в 2018 році на базі видатків попереднього року. Це призвело до того, що з 2020 року тарифи не покривають фактичні видатки комунального підприємства.

Відповідно до закону, питання збільшення тарифів на опалення виноситься на публічне обговорення. Містяни можуть виказати свої зауваження і пропозиції щодо цінових новацій до 23 жовтня включно.

Нагадаємо, платіжки із проханням сплатити за теплопостачання авансом, які датовані вереснем, нещодавно отримали одесити від надавача послуг - комунального підприємства "Теплопостачання міста Одеси". Як пояснила ІзбірКому директорка комунального підприємства Ганна Позднякова, це сталося через необхідність сплатити за газ авансом, яка виникла після укладання нових угод з постачання блакитного палива. А устаткування "Одеської теплоелектроцентралі" повністю готове до роботи під час опалювального сезону

Департамент транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради повідомив про підвищення тарифів на послуги з перевезення пасажирів міським електричним транспортом та фунікулером.

Інформація комунального підприємства «Комунальник» (село Котловина) про намір підняти тарифи на воду з'явилася на сайту Ренійської міської ради 13 серпня.

      

Фото: Измаил.City

Поділитися