13 квітня 2021 р. 20:57

В Доброславській громаді готуються прибирати кладовища на День довкілля

В Доброславській громаді готуються прибирати кладовища на День довкілля

13 квітня відбулась Позачергова сесія Доброславської селищної ради, на якій депутати проголосували за створення на базі Доброславської бібліотеки для дорослих Доброславської бібліотеки для дітей, бібліотек-філій (Ониськівська бібліотека-філія, Трояндівська бібліотека-філія, Шомполівська бібліотека-філія, Вовківська бібліотека-філія, Кремидівська бібліотека-філія, Благодатненська бібліотека-філія, Степнівська бібліотека-філія) Доброславської публічної бібліотеки Доброславської селищної ради та затвердили її положення і структуру.

До її складу входять 11 чоловік: директор, методист, бібліотекар для дорослих, бібліотекар для дітей у Доброславі та бібліотекарі в Ониськовому, Трояндовому, Шомполах, Вовківському, Кремидівці, Благодатному та Степовому. Цього ж дня депутати затвердили поточні індивідуальні технологічні нормативи використання питної води.       

Перший заступник голови селищної ради Максим Калюжний повідомив, що найближчим часом планується ямковий ремонт на дорогах Доброслава, а 17 квітня – день довкілля, а це передбачає прибирання територій у всіх населених пунктах Доброславської селищної ради: планують поприбирати на кладовищах, сміттєзвалищах, на екологічних стежках у Доброславі, висадити дерева, кущі та квіти, а голова селищної ради Людмила Прокопечко закликала депутатів взяти участь в цьому заході, долучитись до прибирання сміттєзвалищ, кладовищ, територій біля шкіл та дитячих садків, а також кликати з собою на наведення ладу в своїх населених пунктах знайомих та сусідів.

Вона також нагадала, що потрібно витратити великі кошти на облаштування шкіл протипожежною сигналізацією. За попередніми підрахунками, тільки на протипожежну сигналізацію Доброславської школи необхідно витратити один мільйон триста тисяч гривень. Крім того, ще 600 тисяч гривень піде на встановлення ефективного опалення, так як за попередні роки, за словами голови селищної ради, зруйнували і газове опалення, і пілетне. Вона повідомила присутнім, що найближчим часом планують встановити протипожежну систему в Трояндівській та Доброславській школах та відновити якісне опалення в цих же школах і відремонтувати дахи у Доброславській та Кремидівській школах. Вона також розповіла, що в жодному з ФАПів не було водопостачання і за той час, коли створено Доброславську громаду провели воду вже в двох ФАПах.

Нагадаємо, позачергова сесія Доброславської селищної ради, на якій депутати затвердили програму енергозбереження та енергоефективності Доброславської селищної ради до 2023 року відбулась 29 березня.

Ще одна позачергова сесія селищної ради, на якій депутати затвердили програму культурно-масових заходів Доброславської селищної ради на 2021 рік відбулась 4 березня у Доброславі.

18 лютого, на засіданні чергової сесії Доброславської селищної ради, депутати затвердили програму «Шкільний автобус» на 2021-2022 роки, яка передбачає безплатне перевезення учнів та педагогічних працівників до школи та додому, а також на міжшкільні, міжрайонні, обласні олімпіади, різні конкурси та організований відпочинок учнів в пришкільному літньому таборі, підвезення учнів з особливими потребами до «Інклюзивно-ресурсного центру».

Голова Доброславської селищної ради відзвітувала на сесії про роботу в минулому році. Людмила Прокопечко підкреслила, що незважаючи на непростий минулий рік, спричинений COVID-19, селищна рада намагалась виконувати заплановане та розширювала і спрощувала можливість спілкування з мешканцями громади.

Також вона повідомила присутнім, що у 2020 році до місцевого бюджету надійшло 119,2 мільйонів гривень. Крім того, надходили кошти меценатів на підтримку молодіжного підприємництва.

Крім того, нагадала присутнім, що у 2020 році в Доброславі встановлено ще два рекорди -  найвища ялинка, створена з кленового листя та найбільша електоральна підтримка кандидата на посаду селищного голови (за 5 років встановлено вже 15 рекордів).

Поділитися