09 грудня 2021 р. 09:45

Усть-Дунайський порт планують приватизувати на початку наступного року

Усть-Дунайський порт планують приватизувати на початку наступного року

Фонд держмайна України планує приватизувати ДП "Усть-Дунайський морський торговельний порт" у першому кварталі 2022 року.

У Фонді зазначили, що після включення єдиного майнового комплексу ДП "Усть-Дунайський морський торговельний порт" до переліку об'єктів малої приватизації було проведено інвентаризацію майна підприємства, повідомляє Бізнес Цензор.

Встановлено необхідність оформлення документів, що засвідчують право власності на нерухомість. Нині їхнє оформлення триває.

Крім того, вирішується питання зняття арешту з плавзасобу підприємства, щоб забезпечити максимальну вартість об'єкта на майбутньому аукціоні.

"Регіональне відділення ФДМ спільно з керівництвом ДП здійснює всі необхідні заходи для забезпечення успішної приватизації Усть-Дунайського порту у першому кварталі 2022 року", - повідомили у Фонді.

При цьому у ФДМ також додали, що всі перераховані вище перешкоди можуть бути усунені при прийнятті комплексного законопроєкту №4572, який зараз перебуває на розгляді комітетів перед другим читанням. У законопроєкті також передбачено розблокування приватизації обтяжених арештами активів, яке технічно неможливе сьогодні.

Усть-Дунайський морський порт — державне підприємство транспортної системи України, яке розташоване в південній частині Жебріянської бухти Чорного моря і стикається з Очаківським гирлом річки Дунай. Управління порту знаходиться у м. Вилкове Одеської області. 

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури України у 2022 році планує провести чотири або шість концесійних конкурсів у Чорноморському, Одеському, Ізмаїльському та Бердянському морських портах.

Проведення концесійних конкурсів у Бердянському та Ізмаїльському портах у першому півріччі допомагає консультант Ernst&Young, який по Бердянському порту працює спільно ще й з Egis, йдеться у документах.

Заступник міністра висловив упевненість, що після передачі за підсумками пілотного конкурсу морського порту "Ольвія" 1 грудня в концесію на 35 років дочірньої катарської компанії QTerminals і очікуваної до кінця року передачі в концесію "Рісоїл-Херсон" Херсонського порту наступні проєкти будуть реалізовуватися значно швидше.

У грудні цього року очікується оголошення пілотного конкурсу на оренду на 49 років причалів №7, №8 та №9 порту Чорноморськ, які будуть реконструйовані за рахунок орендаря. 

Поділитися