11 серпня 2021 р. 14:33

Уряд знижує тарифи на електроенергію для українців

Уряд знижує тарифи на електроенергію для українців

Тариф для домогосподарств, які споживають менше 250 кВт-год, будуть знижені до 1,44 грн за кВт, а для тих, хто споживає більше 250 кВт-год на місяць, тарифи залишаються без змін.

Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів України 11 серпня.

Нові правила запрацюють з 1 жовтня. 

Раніше прессекретар президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров заявив, що тарифи на електроенергію різко не збільшаться.

Ще раніше Міністерство енергетики України повідомило, що розраховує запустити нову модель спеціальних зобов'язань на оптовому ринку електричної енергії для населення з 1 серпня.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), оштрафувала 5 компаній-енергопостачальників на 595 тис. грн за порушення ліцензійних умов.

Раніше НКРЕКП вирішила передати на місцевий рівень державне регулювання 28 суб’єктів господарювання, що провадять діяльність з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії. 

Нагадаємо, газопостачальники оприлюднили свої липневі місячні тарифи, що будуть діяти для тих, хто відмовився від річного тарифу на газ. Вартість одного кубометра блакитного палива українцям вартуватиме в межах від 7,99 до 13,30 гривні за кубометр газу. Найнижчу ціну серед компаній, що вже опублікували свої липневі тарифи, запропонував газопостачальник «ЙЕ енергія» — 7,99 гривні за кубометр газу, а найвищий тариф у компанії «Газпромпостач» — 13,30 грн за кубометр газу.

З 1 травня в Україні починає працювати "річний продукт" — фіксована ціна на газ, яка діятиме для українців наступні 12 місяців.

Поділитися