07 липня 2021 р. 20:43

Укрзалізниця здала в оренду перші залізничні вокзали

Укрзалізниця здала в оренду перші залізничні вокзали

Укрзалізниця 2 липня 2021 року успішно провела в електронній системі «Prozorro.Продажі» низку перших аукціонів з оренди комерційних площ вокзалів.

Як стверджує в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик, у результаті торгів початкова ціна продажу лоту зросла майже вполовину. 

«Загальна початкова вартість місячної оренди комерційних площ вокзалів за результатами проведених аукціонів збільшилась майже на 50%. Це свідчить про зацікавленість бізнесу працювати на вокзалах Укрзалізниці та разом із нами робити їх більш сучасними та комфортними для пасажирів. Впевнений, що така співпраця має великі перспективи для усіх учасників цього проєкту», — зазначив Іван Юрик.

Так, під час вказаних аукціонів було розіграно перші 18 лотів (об’єктів) зі стартовою місячною орендною платою 73,4 тис. грн. У результаті за деякими аукціонами початкова вартість збільшилась у декілька разів і загалом склала 108,2 тис. грн. Тож загальна стартова орендна плата зросла на 47%.

Бізнесу були запропоновані для оренди комерційні площі вокзалів станцій Дніпро-Головний, Запоріжжя-1 та Хмельницький. Після укладення відповідних договорів з переможцями торгів на цих вокзалах будуть розміщені, зокрема, банкомат, платіжний термінал, вендинговий автомат, кавомат, об’єкти торгівлі продовольчими товарами (з правом та без права продажу підакцизної групи товарів).

Нагадаємо, в червні Укрзалізниця повідомила, що розпочинає передачу в довгострокову оренду торгівельних площ залізничних вокзалів. Впродовж літа компанія через систему «Prozorro.Продажі» планує передати в оренду понад 41,5 тисячі квадратних метрів площ 24 вокзалів.

У 2020 році Державне підприємство «Адміністрація морських портів України» оголосило тендер для обрання компанії, яка підготує техніко-економічне обґрунтування та конкурсну документацію проєкту концесії залізнично-поромного комплексу державного підприємства «Морський торгівельний порт "Чорноморськ"».

Міністерство інфраструктури розглядає можливість оголошення в 2020 році інвестиційного конкурсу для передачі в концесію майна ДП «Одеський морський торгівельний порт» (ОМТП).

В листопаді минулого року Міністерство інфраструктури України заявило про плани передати готель «Одеса» на баланс Головного представництва Адміністрації морських портів України, в якому концентруються всі непрофільні активи філій АМПУ в портах, зокрема і пасажирський комплекс Одеського порту.

Поділитися