17 травня 2021 р. 20:11

Українським бізнесменам виділили ще 400 мільйонів "карантинних"

Українським бізнесменам виділили ще 400 мільйонів "карантинних"

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що держава спрямувала підприємцям 1 мільярд гривень, і найближчим часом буде сплачено ще 400 мільйонів.

Таку заяву він зробив на селекторній нараді.

За словами прем'єра, всього було зареєстровано понад 360 тисяч заявок на отримання такої допомоги, за 120 тисячами з них уже здійснена виплата.

В квітні 2021 року виплати в розмірі 8 тисяч гривень громадянам і бізнесу, які постраждали від посилених карантинних обмежень у «червоних» зонах, почали здійснюватися автоматично після подання заявки на порталі або в застосунку "Дія".

Верховна Рада на той час вже схвалила механізм підтримки громадян та бізнесу, який уряд розробив на доручення президента України.

Раніше Одеська обласна адміністрація розробила пропозиції щодо компенсацій підприємцям, що постраждали через локдаун, проте ця допомога обтяжить місцеві бюджети.     

Середня заробітна плата в Одеській області в січні 2021 року становила 10 тисяч 995 гривень. За цим показником Одещина посіла 10 місце в Україні. 

Нагадаємо також, що Одеська область може вийти з «червоної» зони карантинних обмежень за п'ять днів, проте, найвірогідніше, вона перебуватиме в ній два чи навіть три тижні

Поділитися