01 квітня 2021 р. 13:20

Українці відсьогодні сплачуватимуть за газ по-новому

Українці відсьогодні сплачуватимуть за газ по-новому

Дія граничної ціни на газ у 6,99 за кубічний метр, яку уряд у січні встановив своїм рішенням через посилення протиепідемічних обмежень припиняється відсьогодні, 1 квітня, в Україні.

Тепер газопостачальні компанії самостійно відповідно до ринкових умов вирішуватимуть, який тариф встановлювати споживачам.

Наприклад, "Нафтогаз" з січня продає газ населенню за 6,86 гривні. Більшість компаній таки залишили ціну на рівні 6,99 гривні за кубометр. 

Нагадаємо, товариство з обмеженою відповідальністю «Одесагаз-Постачання» повідомило про намір встановити у квітні диференційовані ціни на газ, тобто не всі одесити платитимуть однаково.

Раніше НАК «Нафтогаз» повідомило, що заборгованість виробників теплової енергії в 14 регіонах країни перед НАК «Нафтогаз-Україна» ставить під загрозу продовження опалювального сезону в цих регіонах. Зокрема в Одеській області 14 виробників заборгували в цілому 21 мільйон 572,3 тисячі гривень.

Нагадаємо також, що підприємства, які надають житлово-комунальні послуги в Україні загалом нарахували споживачам у січні 2021 року 30,8 млрд гривень, що на 30% більше, ніж в січні 2020 року.

Кабінет міністрів України затвердив встановлення граничної ціни 6,99 гривень за кубічний метр на позачерговому засіданні уряду. 

У нинішньому році КП «Теплопостачання міста Одеси» отримало 758 мільйонів гривень з міського бюджету, з яких 650 - у вигляді фінансової допомоги, і тільки 108 млн грн пішло на капітальні витрати.

Поділитися