08 червня 2021 р. 08:26

Українці найбільше зацікавлені в подобовій оренді житла в одеській Аркадії

Українці найбільше зацікавлені в подобовій оренді житла в одеській Аркадії

Найдешевші квартири цього літа пропонують на Закарпатті, у Береговому (300 грн/доба), а будинки — в Очакові на Миколаївщині (180 грн/доба), однак найбільше українці хочуть орендувати подобове житло поблизу моря — в одеській Аркадії.

Про це повідомляється у дослідженні сервісу продажів OLX.

Згідно з аналітикою OLX "Нерухомість" за травень 2021 року, для шанувальників морського узбережжя на платформі є чимало пропозицій. Наприклад, найдешевше обійдеться винайняти будиночок в Очакові на Миколаївщині — в середньому 180 грн/доба. Квартира ж у цьому місті коштує більш ніж удвічі дорожче — 500 грн. 

У Залізному Порту, що на Херсонщині, орендувати помешкання у багатоквартирному будинку вийде дешевше — 400 грн/доба. А орендодавці з Генічеська попросять за ніч у квартирі 500 грн.

Тим, хто віддає перевагу відпочинку ближче до великих міст, підійдуть курорти Одеської області. Тут найвигідніше винайняти квартиру у Кароліно-Бугазі — 600 грн/доба. Таку саму оплату попросять і за аналогічне житло у Чорноморську, який знаходиться за 20 км від Одеси. В самій «перлині біля моря» квартири коштують у середньому 750 грн за добу, а в Затоці — 800 грн. Трохи нижчі ціни у прибережній Сергіївці — 500 грн/доба.

Українцям, які полюбляють активний відпочинок і віддають перевагу підкоренню гірських вершин та подоланню пішохідних маршрутів, підійде подорож у Карпати. Найнижчі ціни у Славському Львівської області — тут будиночок можна винайняти всього за 250 грн/день (трохи дешевше, ніж минулого року - тоді було 300 грн/день). У містечку Поляна, що на Закарпатті, можна орендувати квартири в середньому за 500 грн. Така сама вартість житла й у приватному секторі Ворохти, з якої починається пішохідний маршрут на Говерлу.

Відпустка поблизу Буковеля обійдеться трохи дорожче — житло в Яблуниці коштує в середньому 800 грн. А щоб пожити в будинку в Яремче і помилуватися гірськими струмками, доведеться витратити 1 100 грн на добу (у порівнянні з 2020 це обійдеться на 100 грн дорожче). 

Альтернативний варіант для тих, хто хоче оздоровитися влітку, — обрати відпочинок ближче до санаторіїв із мінеральними водами. Найкращий варіант — Берегове на Закарпатті. Окрім термальних вод, місце потішить ще й цінами на подобову оренду будинків, які, до речі, з минулого року не сильно змінилися — в середньому 200 грн. Вирушити до Трускавця теж вигідно для гаманця — пожити у квартирі обійдеться в 350 грн, а в приватному секторі — 375 грн. 

Згідно з даними OLX "Нерухомість", до найпопулярніших пошукових запитів у категорії "Подобова оренда" за травень 2021 увійшли ті, що стосувалися відпочинку біля моря. Найбільше українці бажають провести час в Одесі, адже запит "Аркадія" став найпопулярнішим — за ним шукали 103 тис. разів. Також любителі морського відпочинку часто цікавляться подобовою орендою у Чорноморську — 53 тис. запитів.

Житло в Одесі з видом на море цікавило українців 38 тис. разів, а просто помешкання неподалік пляжу — майже 32 тис. разів.

Окрім цих запитів, ще у категорії "Подобова оренда" часто шукали:

  • Лузанівка (Одеса) — 30 тис. разів;
  • Аркадійський палац (Одеса) — 23 тис. разів;
  • Бердянськ (Запорізька область) — 21 тис. разів. 

Нагадаємо, Державне агентство з розвитку туризму нарахувало в Одеській області 15 п'ятизіркових готелів. За цим показником регіон випереджає усі інші області країни.

Більшість українців цього року планують відпочивати на Батьківщині і лише кожен десятий виїжджатиме за кордон. 

Одеський міський голова Геннадій Труханов розпорядився виділити кошти на придбання туристичного символу Одеси – малої архітектурної форми «Якір-серце».  

Про намір відкрити в Одесі Почесне консульство під час зустрічі з міським головою Геннадієм Трухановим заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні П'єр Франческо Дзадзо у травні.

Співробітники Державної екологічної інспекції оштрафували Вилківську міську об'єднану територіальну громаду на 1 мільйон гривень за сміттєзвалище.

До туристичної Одеси квиток на літак коштує 1 тисячу 90 грн, а до Львова ‒ 1 тисячу 298, в Івано-Франківськ можна долетіти за 1 тисячу 628 грн. Аналітики видання «Слово і діло» підрахували, як відрізняються ціни на авіаперельоти та пасажирські залізничні перевезення з Києва в обласні центри. 

Поділитися