30 серпня 2021 р. 21:29

Україна припинить продавати акції обленерго

Україна припинить продавати акції обленерго

Кабінет Міністрів спільно з Фондом держмайна України до 31 серпня повинні виключити з переліку об'єктів великої приватизації та переліку об'єктів малої приватизації належать державі пакети акцій операторів систем розподілу електричної енергії (обленерго) з подальшою передачею їх в управління Міністерства енергетики.

Відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський

Таким чином він увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) від 30 липня цього року. 

«Завершити реалізацію заходів з відділення діяльності операторів систем розподілу електроенергії, акції яких перебувають у державній власності, і постачальників універсальних послуг і здійснити передачу постачальників універсальних послуг державної форми власності в управління державного підприємства НАЕК "Енергоатом"», - йдеться у документі.

Зазначимо, що Антимонопольний комітет засіданні 25 квітня 2019 року дозволив компанії ТОВ «ДТЕК Нафтогаз» придбання в «VS Energy» акцій «Київобленерго» і «Одесаобленерго» в розмірі, що забезпечує контроль понад 50% в обох підприємствах. 

У 2018 році Фонд держмайна України виставляв та знімав з аукціону пакет акцій ВАТ «Одесаобленерго», який планував продати 20 березня.

Поділитися