21 серпня 2021 р. 17:19

У Новоборисівській громаді завершується збір проєктних ідей для стратегії розвитку

У Новоборисівській громаді завершується збір проєктних ідей для стратегії розвитку

Новоборисівська громада завершує роботу над стратегією розвитку до 2027 року. У громаді збирають проєктні ідеї та готуються до проведення фінального четвертого засідання.

Під час попередніх трьох засідань робочої групи визначені три стратегічні цілі розвитку Новоборисівської територіальної громади на період 2022 - 2027 роки. Перша ціль стосується економічного розвитку території, а дві інші – розвитку мешканців та покращення якості життя в громаді. Основними перспективами для розвитку економіки Новоборисівської громади визначили високоефективне сільське господарство та розвиток підприємництва, що сприятиме створенню робочих місць.

"Наразі робоча група має важливе завдання. По-перше, зібрати якісні проєктні ідеї, а по-друге, опрацювати пропозиції жителів громади та узагальнити думки громадськості, експертів та робочої групи в одному документі. Четверта сесія роботи над стратегією розвитку є найбільш важливою та може бути "найгарячішою". Адже наступний крок - громадські обговорення та затвердження документу на сесії, який і стане дороговказом громади до 2027 року", - зазначив Віктор Бондарук, експерт з розробки стратегій місцевого розвитку Програми «U-LEAD з Європою». І додав, що при цьому документ має бути робочим та реальним.

Нагадаємо, що під час стратегічних сесії робоча група разом із експертами сформулювала стратегічне бачення. Яке звучить так: "Новоборисівська територіальна громада у 2027 році – економічно і культурно розвинена територія у північно-західній частині Одеської області. Громада активного малого та середнього бізнесу, де є можливість реалізуватись підприємливим мешканцям, можливість впровадження інновацій, успішно працюють сільськогосподарські кооперативи. Це територія високої якості життя, жителі якої забезпечені сучасними медичними послугами та високою якістю освіти. Це - громада, яка дбає про майбутні покоління".

Новоборисівська та Ренійська громади Одещини виграли конкурсний відбір Програми "U-LEAD з Європою" та отримали можливість розробити свої Стратегії за допомогою експертів.

Нагадаємо, розпис доходів бюджетів територіальних громад Одещини за п’ять перших місяців 2021 року виконується досить нерівномірно та свідчить про різну ефективність заходів з нарощення доходних джерел. Про це повідомляє Одеський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою».

В Одеській області десять територіальних громад скористались допомогою Програми "ULEAD з Європою: створення ЦНАП" для облаштування належних Центрів надання адміністративних послуг, однак 55 громад поки що не мають їх взагалі. 

Покращення фінансових показників спостерігається в більшості громад Одеської області за результатами 2020 року. Про це повідомила Олеся Голинська, радниця з питань муніципальних фінансів та управління Одеського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою».

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Поділитися