07 червня 2021 р. 18:33

У Чорноморському порту термінал компанії-боржника віддадуть новому орендарю

У Чорноморському порту термінал компанії-боржника віддадуть новому орендарю

Фонд держмайна шукає нового орендаря терміналу компанії «Европіан Агро Інвестмент Юкрейн», який знаходиться в районі 7 і 8 причалів в порту Чорноморська. Компанія заборгувала за оренду державі і зарплату співробітникам на суму понад 150 мільйонів гривень.

Про це повідомив глава регіонального відділення Фонду держмайна в Одеській і Миколаївській областях Олександр Славський, повідомляє Українська Служба Інформації.

Регіональне відділення Фонду держмайна розірвало договір з проблемною фірмою «Европіан Агро Інвестмент Юкрейн», яка орендувала термінал в порту Чорноморськ.

«Восени минулого року компанія пропонувала хабар в 250 мільйонів доларів керівництву порту. Це договір оренди, який був складений 2 роки тому. Більш ніж 1,5 або 2 роки орендодавець не платив орендну плату і плату всім підрядникам, а також не виплачував зарплату і працівникам», - розповів Олександр Славський.

У Фонді зазначають, що орендар з серпня 2019 роки не платив за оренду, і на сьогоднішній день заборгував державі, співробітникам та підрядникам понад 156 млн гривень.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури розпочало відбір консультантів для розробки техніко-економічного обґрунтування щодо концесійних проєктів у морському порту «Чорноморськ».

Міністерство інфраструктури України провело нараду за участю представників Адміністрації морських портів України та представників компанії GIG HOLDING щодо реалізації проєкту державно-приватного партнерства в Ізмаїльському морському торговельному порту.

У 2020 році Державне підприємство «Адміністрація морських портів України» оголосило тендер для обрання компанії, яка підготує техніко-економічне обґрунтування та конкурсну документацію проєкту концесії залізнично-поромного комплексу державного підприємства «Морський торгівельний порт "Чорноморськ"».

Міністерство інфраструктури розглядає можливість оголошення в 2020 році інвестиційного конкурсу для передачі в концесію майна ДП «Одеський морський торгівельний порт» (ОМТП).

В листопаді минулого року Міністерство інфраструктури України заявило про плани передати готель «Одеса» на баланс Головного представництва Адміністрації морських портів України, в якому концентруються всі непрофільні активи філій АМПУ в портах, зокрема і пасажирський комплекс Одеського порту.

Поділитися