18 серпня 2021 р. 19:21

У більшості закупівель, перевірених аудиторами на Одещині в першому півріччі, виявили порушення

У більшості закупівель, перевірених аудиторами на Одещині в першому півріччі, виявили порушення

Спеціалісти Південного офісу Державної аудиторської служби України у першому півріччі 2021 року провели моніторинг 241 процедури закупівель загальною очікуваною вартістю 2,39 мільярди гривень.

Про це повідомили у пресслужбі офісу.

Як зазначається в повідомленні, виявлено порушень законодавства у сфері закупівель за 224 процедурами на загальну суму 1,47 млрд грн тобто 92,9%. 

За підрахунками аудиторів, попереджено порушень за 71 процедурою закупівель на суму 449,2 млн грн тобто: 

  • відмінено торгів за 40 процедурами закупівель на суму 410,7 млн грн;
  • розірвано укладених договорів за 31 процедурою закупівель на суму 38,5 млн грн. 

Також під час проведення ревізій та перевірок закупівель виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на загальну суму 394,1 млн грн, у тому числі:

  • недоотримання фінансових ресурсів – 276,3 млн грн;
  • незаконних, нецільових витрат та недостач – 117,8 млн грн.

Нагадаємо, у липні Державна аудиторська служба України розпочала моніторинг процедури закупівель щодо реставрації будівлі Старої біржі за адресою: пл. Думська, 1 в Одесі.  

Справа в тому, що управління капітального будівництва Одеської міської ради в березні провело новий тендер для обрання підрядника, якому заплатять за реставрацію Старої біржі, де саме розташована мерія. 

Переможцем визнали ТОВ "Укрспецпроєкт", яке погодилося працювати за 93 мільйони 901,6 тисячі гривень. Після укладання угоди компанія повинна буде відпрацювати на об'єкті до 31 грудня 2023 року.

У квітні постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель розглядала скаргу товариства з обмеженою відповідальністю «Чхоллима». Тож товариство призупинило процедуру закупівлі. 

Поділитися