06 вересня 2021 р. 10:47

"Теплопостачання міста Одеси" заборгувало Одеській ТЕЦ понад 800 мільйонів

"Теплопостачання міста Одеси" заборгувало Одеській ТЕЦ понад 800 мільйонів

Заборгованість комунального теплопостачального підприємства "Теплопостачання міста Одеси" перед акціонерним товариством "Одеська ТЕЦ" складає 854,3 мільйона гривень.

Відповідну інформацію міститься на сайті теплоелектроцентралі. 

Як зазначають у ТЕЦ, наразі в плановому режимі проходить підготовка основного та допоміжного енергетичного обладнання до опалювального сезону 2021-2022 років.

Зокрема, до роботи в осінньо-зимовий період повністю готові один водогрійний котел, два парових котли і один турбогенератор. Тривають ремонтні роботи на другому паровому котлі та двох турбогенераторах (рівень виконання робіт складає 50-75%).

До початку опалювального сезону всі роботи з підготовки обіцяють виконати у повному обсязі, і АТ "Одеська ТЕЦ" має бути готовою до несення теплових та електричних навантажень осінньо-зимового максимуму.

"Водночас повідомляємо про наявність заборгованості АТ "Одеська ТЕЦ" перед філією "Інфоксводоканал" ТОВ "Інфокс" в розмірі 19,3 млн. грн. за послуги водопостачання та заборгованості перед оператором розподільчих мереж АТ "Одесагаз" в розмірі 55,4 млн. грн. Ця заборгованість є перешкодою для відновлення водо- та газопостачання ТЕЦ. У разі погашення комунальним підприємством зазначеної заборгованості перед товариством АТ "Одеська ТЕЦ" отримає в свою чергу можливість погасити заборгованість перед філією "Інфоксводоканал" ТОВ "Інфокс" та АТ "Одесагаз". Це вкрай необхідно для стабільної роботи ТЕЦ та якісної підготовки до опалювального сезону.", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що під час засідання постійної комісії Одеської міськради з питань житлово-комунального господарства в п'ятницю, 3 вересня директор КП "Теплопостачання міста Одеси" Ганна Позднякова звернулася до депутатів з проханням про фінансову підтримку КП. Комісія підтримала її прохання, тож на найближчій сесії міської ради планується попросити для ТМО 360 мільйонів гривень.

Нагадаємо, раніше Ганна Позднякова заявляла, що Одеська теплоелектроцентраль не готова до початку опалювального сезону, а Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» та Фонд державного майна не в змозі вирішити, хто саме має запускати ТЕЦ. 

Раніше голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко під час перебування у м. Южному проінформував журналістів про своє бачення розвитку Одеської ТЕЦ. 

Тоді ж він зазначив, що остаточне оформлення теплоелектроцентралі міста у власність НАК - справа складна і потребує деякого часу через вимоги законодавства.

В липні під час робочої зустрічі у Кабінеті Міністрів України міський голова Одеси Геннадій Труханов обговорив проблему теплоелектроцентралі. Очільник громади категорично заперечував проти передачі ТЕЦ у власність НАК «Нафтогаз України».

Поділитися