07 квітня 2021 р. 17:32

Річний тариф на газ для населення запрацює з 1 травня

Річний тариф на газ для населення запрацює з 1 травня

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), ухвалила постанову, якою запроваджуються річні тарифи на газ із 1 травня 2021 року.

Рішення було ухвалено на засіданні регулятора 7 квітня.

«З 1 травня буде введена річна ціна за замовчуванням, її отримають усі споживачі. Це позбавить ринок турбулентності. Ціна буде одна», - сказав голова Нацкомісії Валерій Тарасюк.

Річний тариф діятиме з 1 травня 2021 року по 30 квітня 2022 року.

Усі постачальники, які постачають газ для населення або мають такий намір, будуть зобов'язані у період до 25 квітня 2021 року довести до всіх побутових споживачів інформацію про ціни, що діятимуть протягом цього періоду.

Нагадаємо, 3 квітня, на Думській площі біля стін Одеської міської ради активісти групи «Абоненти проти Одесагаз і Одесагазпостачання» влаштували мітинг з вимогою знизити ціну на газ. Одна з учасниць акції повідомила на сторінці у Facebook, що провести мирну акцію не вдалося через протидію бійців муніципальної варти.

Дія граничної ціни на газ у 6,99 за кубічний метр, яку уряд у січні встановив своїм рішенням через посилення протиепідемічних обмежень, припинилася 1 квітня.

Тепер газопостачальні компанії самостійно відповідно до ринкових умов вирішуватимуть, який тариф встановлювати споживачам.

Наприклад, "Нафтогаз" з січня продає газ населенню за 6,86 гривні. Більшість компаній таки залишили ціну на рівні 6,99 гривні за кубометр. 

Нагадаємо, товариство з обмеженою відповідальністю «Одесагаз-Постачання» повідомило про намір встановити у квітні диференційовані ціни на газ, тобто не всі одесити платитимуть однаково.

Опалювальний сезон 2020-2021 року в Одесі звершиться 5 квітня

"Зважаючи на температурні показники, мер міста розпорядився припинити опалювання із 5 квітня. Нагадую тим, у кого є борги за опалювання, про необхідність сплатити їх", - зазначила директорка комунального підприємства "Теплопостачання міста Одеси" Ганна Позднякова

Підприємства, що надають житлово-комунальні послуги в Україні, загалом нарахували споживачам у січні 2021 року 30,8 млрд гривень, що на 30% більше, ніж в січні 2020 року.

З 1 грудня Національна комісія з регулювання ринку комунальних послуг (НКРЕКП) затвердила нові тарифи на теплову енергію для комунального підприємства «Теплопостачання міста Одеси». 

Поділитися