26 лютого 2021 р. 10:18

Ренійські депутати витратили на третю за місяць позачергову сесію міської ради 40 хвилин

Ренійські депутати витратили на третю за місяць позачергову сесію міської ради 40 хвилин

Шоста позачергова сесія міської ради Рені відбулася 24 лютого та стала вже третім таким засіданням з початку місяця - четверта позачергова сесія працювала 11 та 12 лютого, п'ята 16 та 17 лютого.  

Як і в попередніх випадках, робота сесії розпочалася із спільного засідання постійних депутатських комісій - цього разу п'яти, а вже за 40 хвилин завершилася.

Щільний графік проведення засідань можна пояснити тим, що Ренійська міська рада має у стислі терміни взяти на баланс об'єднаної громади заклади, організації комунальні підприємства, що раніше керувалися районною радою та районною адміністрацією, а також сільськими радами реорганізованого ренійського району

Цьому й присвятили порядки денні четвертої та п'ятої сесій, тож на шостій депутати просто завершили цю роботу. 

Тож 24 лютого ухвалили три проєкти рішень:

  • Про внесення змін до статутів шкіл.
  • Про затвердження положення про конкурс на посади директорів шкіл.
  • Про внесення змін до бюджету громади на 2021 рік.

Останній взагалі вносився "з голосу". 

Ще однією особливістю усіх трьох позачергових засідань стала активність депутатів 24 лютого на засіданні комісій були присутні 19 з 25 їх членів, а на сесії 24 депутати з 26. 

Після вичерпання питань порядку денного депутати перейшли до "різного" і міський голова Ігор Плєхов коротко відзвітував про те, що робиться для вирішення проблем порту та заповідних територій. 

За його словами, що стосується передання залишків комунального майна порту - спорткомплексу та гаражів автогосподарства - місто активно консультується із податковою інспекцією.   

Перепоною в цьому процесі став арешт майна порту через борги зі сплати податків. Тож саме в день сесії новий керівник порту зустрічався із податківцями. 

Неприємним сюрпризом, за словами Ігоря Плєхова, стала відповідь на запити від керівника податкової інспекції про те, що до відомства не надходило жодного листа від попереднього керівництва порту щодо проблем із переданням цього майна місту, тоді як попередній керівник Дмитро Володін постійно запевняв мера, що всі листи відправляв. Тож що в подальшому робити з цією проблемою буде ясно після підведення підсумків цих зустрічей. 

Стосовно заказників сформована нещодавно депутатська група разом із мером зустрінеться з головою обласної адміністрації для отримання пояснень.

"Може й нічого страшного там немає. Інформаційний ажіотаж створили, а що там насправді ніхто не знає. Тож ми будемо просити ініціаторів створення заказників, щоб вони приїхали до нашої громади, пояснили що до чого й провели громадські слухання", - резюмував мер. 

Поділитися