19 липня 2021 р. 16:32

Ренійська компанія подала позов до Кабінету Міністрів і Міненерго

Ренійська компанія подала позов до Кабінету Міністрів і Міненерго

Окружний адміністративний суд міста Києва зареєстрував позов ТОВ «Лагуна-Рені» до Кабінету Міністрів України та Міністерства енергетики України, повідомив офіційний сайт ОАСК. 

Компанія-позивач, зареєстрована в Одеській області, просить суд скасувати розпорядження уряду від 18.11.2020 №1465-р «Про віднесення майна, конфіскованого за рішенням суду, у м.Рені до сфери управління Міністерства енергетики». Зокрема, йдеться про цілісний майновий комплекс по наливу, схову та зливу зрідженого вуглеводородного газу у Ренійському морському торгівельному порту.

Також ТОВ вимагає скасувати наказ Міненерго № 79 від 27.04.2021, яким вказане майно було закріплено на праві господарського відання за державним підприємством «Укрвугілля».

Наразі суд вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі.

Нагадаємо, ще влітку 2017 року співробітники СБУ та поліції затримали фігуранта справи про оборудки з нафтопродуктами, що була відкрита проти Сергія Курченка. За даними прокуратури, затриманий координував діяльність ТОВ «Лагуна-Рені», морських агентів і капітанів танкерів, спрямовану на фіктивну перевалку нафтопродуктів через морський порт Рені.

Згодом його заарештували з можливістю внесення залогу в розмірі 10 мільйонів гривень. 

Раніше прокуратура Одеської області погодила і направила повідомлення про підозру колишньому голові наглядової ради групи компаній Сергію Курченко в скоєнні ряду злочинів, серед яких створення злочинної організації, ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, зловживання службовим становищем, легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом тощо.

Київський районний суд Одеси застосував спеціальну конфіскацію на користь держави майнового комплексу терміналу «Лагуна-Рені»

Про це в ході прес-конференції 28 лютого 2018 року повідомив прокурор Одеської області Олег Жученко. У січні того ж року прокуратура Одеської області направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника і трьох підлеглих співробітників товариства з обмеженою відповідальністю "Лагуна-Рені".

Поділитися