12 квітня 2021 р. 22:00

Ремонт тротуарів на бульварі біля мерії зробить компанія депутатки міської ради

Ремонт тротуарів на бульварі біля мерії зробить компанія депутатки міської ради

Управління дорожнього господарства Одеської міської ради провело тендер для обрання компанії, якій заплатить за капітальний ремонт (відновлення) покриття тротуарів Приморського бульвару.

Аукціон відбувся 12 квітня за участю двох компаній: ТОВ «Будівельно-виробнича компанія "Пик-Строй"» та ТОВ «Енерго-Рост».

Переможцем обрали ТОВ "Будівельно-виробнича компанія "Пик-Строй", яке погодилося працювати за 10 млн 548,5 тис. грн. Площа покриття, що підлягає капітальному ремонту, складає 6 тис. 335 квадратних метрів. 

Єдиний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань повідомляє, що серед засновників компанії ТОВ «БВК "Пик-Строй"» значиться Марина Лозовенко - депутат Одеської міської ради від партії «Довіряй ділам».

У березні Товариство з обмеженою відповідальністю «БВК "Пик-строй"» почало поточний ремонт дорожного покриття на Французькому бульварі в Одесі.

Управління дорожнього господарства Одеської міської ради оголосило тендер для пошуку підрядника, якому заплатять за відновлення покриття тротуарів Приморського бульвару в центрі міста.

Студенти-історики під керівництвом професора Андрія Красножона та за участю відомого всім історика і краєзнавця Олександра Бабича 26 листопада 2020 року зняли плитку на Приморському бульварі в Одесі для проведення розкопок. Дослідники шукали залишки Хаджибейського замку, який взяв штурмом загін Йосипа де Рибаса 14 вересня 1789 року, місце розкопок було визначено вченими у 2019 році.

Щороку 2 вересня в Одесі святкують День міста. Ця дата суперечлива як і вік самого міста. Офіційно Одесі у 2020 році виповнилося 226 років, проте є думка, що дату заснування міста слід відміряти з першої згадки про фортецю Хаджибей, на місці якої стоїть місто. Тоді Одесі було б вже більше 600 років і дата змістилася б.

Фундаменту фортеці не знайшли, проте на думку дослідників, тепер є чіткий напрямок пошуків. Втім, місце розкопок привели до попереднього стану. 

Поділитися