16 березня 2021 р. 18:22

Проїзд Водопровідною планують відкрити на початку травня

Проїзд Водопровідною планують відкрити на початку травня

Роботи першого етапу капітального ремонту на ділянці від вул. Преображенської до вул. Водопровідної практично завершені, тож відкриття руху вулицею Водопровідною планується на початку квітня, а роботи в цілому завершити наприкінці квітня – на початку травня 2021 року.

Про це стало відомо під час виїзної робочої наради на місці капітального ремонту Новощіпного ряду.

Після обкатки трамвайного полотна буде покладений верхній шар асфальтобетонного покриття проїжджої частини, вимощено плиткою міжрейковий простір і завершено укладання плитки на тротуарах. Також буде встановлено поручневу огорожу, її монтаж вже почався з боку вулиці Преображенської.

На другому етапі капітального ремонту Новощіпного ряду, на ділянці від вул. Катерининської до вул. Водопровідної, проводяться роботи із влаштування основи під трамвайне полотно, встановлюються рейкошпальна решітка та рейки, облаштовується основа проїзної частини.

Завершено ремонтні роботи мереж газопроводу, зовнішніх мереж водопостачання, водовідведення, побутової та зливової каналізацій через вул. Водопровідну.

Триває оновлення телекомунікаційних мереж і зв'язку, мереж енергопостачання і зовнішнього освітлення. На тротуарах проводяться роботи із влаштування основи і укладання тротуарної плитки.

На перехрестях буде встановлено поручневу огорожу і покладено тактильну плитку.

Завершальним етапом, після обкатки трамвайного полотна, стане влаштування асфальтобетонного покриття на проїжджій частині і міжрейковому просторі.

Нагадаємо, у лютому Управління дорожнього господарства Одеської міської ради провело тендер для обрання компанії, якій заплатять за капітальний ремонт (відновлення) покриття проїжджої частини та переїзду трамвайної колії на перехресті вулиці Водопровідної та провулку Високого. 

Переможцем визнали ТОВ "Ростдорстрой", яке погодилося працювати за 27 млн 396,8 тис. грн. 

Згідно з єдиним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, засновниками ТОВ «Ростдорстрой» є Комерційне товариство з обмеженою відповідальністю «Оттама», а кінцевими бенефіціарами - Євген Коновалов і Юрій Шумахер. Юрій Шумахер також є депутатом Одеської міської ради від фракції «Довіряй ділам» Одеського міського голови Геннадія Труханова.

Раніше Департамент транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради повідомив про тимчасове закриття руху автотранспорту по вул. Водопровідній (на ділянці від Італійського бульвару до виїзду з автостанції «Старосінна»). 

Тоді в мерії пояснили, що цю ділянку перекриють у зв'язку із ремонтом вулиці Новощіпний ряд.

Згідно з розпорядженням Одеського міського голови Геннадія Труханова, з 12 травня 2020 року по 12 липня 2021 року у Одесі тимчасово закрито рух автотранспорту по вулиці Новощіпний ряд у зв’язку з проведенням робіт з капітального ремонту.

Нагадаємо також, що переможцем тендеру по вибору підрядника для цього ремонту стала компанія «Ростдорстрой», яка має отримати за роботу 157 млн 910,4 тис. грн.

Поділитися