15 червня 2021 р. 22:00

Прокуратура обіцяє не виганяти ресторан «Дача» з «насидженого» місця

Прокуратура обіцяє не виганяти ресторан «Дача» з «насидженого» місця

Прокуратура немає претензій до власників ресторану «Дача» на Французькому бульварі, 85/3 - її цікавить лише в юридичний статус будівлі, в якому він розташований.

Про це заявив голова обласної прокуратури Сергій Костенко, повідомляє Українська служби інформації.

За словами Костенка, прокуратура не збирається виселяти осіб, які ведуть господарську діяльність в будівлі.

«Ніхто не ставить питання, що там не повинен бути ресторан «Дача». Він там був з 2004 року, і у нас ніяких претензій до нього немає. Питання тільки в юридичному статусі будівлі, яку включено до переліку пам'яток культурної спадщини, які не підлягають приватизації. Тому Фонд держмайна не мав права його продавати, - зазначив Костенко.

Прокурор також додав, що мова не йде про кримінальному провадженні, обшуках і арештах, а про позов до суду і відкритому процесі.

Суддя Господарського суду Одеської області Сергій Літвінов відмовився розглядати позов прокуратури щодо визнання договору купівлі-продажу будівлі, де наразі розташований ресторан "Дача", недійсним та повернення безпідставно набутого майна.

В обґрунтування свого позову прокуратура посилається на те, що відчуження пам’ятки архітектури, що знаходиться на Французькому бульварі на території санаторію ім. В.П. Чкалова, відбулось протиправно, у спосіб, що не відповідає чинному законодавству.

Нагадаємо, П`ятий апеляційний адміністративний суд залишив без задоволення скаргу Виконавчого комітету Одеської міської ради на рішення Одеського окружного адміністративного суду, який визнав протиправним та нечинним рішення виконкому «Про організацію дорожнього руху по пров. Красному на ділянці від Дерибасівської до вул. Грецької». 

Одеський окружний адміністративний суд прийняв до розгляду позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Стройсервіс ЮГ», яке вимагає визнати протиправним та скасувати рішення Одеської обласної ради 19 лютого щодо зміни розпорядника бюджетними коштами. 

Приморський районний суд Одеси дозволив Службі безпеки України здійснення спеціального досудового розслідування щодо засновника та голови політичної партії «Родина» Ігоря Маркова, який переховується в Російській Федерації. 

Поділитися